Yleispalveluvelvoite poistuu – XXS-paketti vastaa vertaiskauppaa käyvien kuluttajien tarpeisiin

31.10.2016

 

Posti tarjoaa henkilöasiakkailleen toivotun uudistuksen, XXS-paketin. Paketti soveltuu erityisesti pienten ja alle kahden kilon painoisten tuotteiden lähettämiseen. Taustalla on yleispalveluvelvoitteen poistuminen kotimaan paketeista.

- Yleispalveluvelvoitteen ja siihen liittyneiden vaateiden poistumisen myötä voimme tarjota ketterämmin ja järkevällä hinnalla henkilöasiakkaiden tarpeisiin soveltuvia pakettituotteita, sanoo johtaja Kati Nevalainen Postista.

XXS-paketti jätetään Postin kirjelaatikkoon ja toimitetaan vastaanottajan postilaatikkoon tai -luukkuun

Uusi, 1.11.2016 käyttöönotettava palvelu on kirjelaatikkoon jätettävä XXS-paketti. Paketin lähetys, 5,20 euroa, maksetaan verkossa tai Postin mobiilisovelluksella ja paketin päälle kirjoitetaan vastaanottajan ja lähettäjän yhteystiedot.

Postimerkin sijaan maksumerkintänä käytetään Helposti-koodi -tarraa, joita saa kaikista posteista. Helposti-koodi -tarraan kirjoitetaan verkkopalvelussa tai mobiilisovelluksessa maksamisen jälkeen saatu Helposti-koodi. Paketti jätetään kirjelaatikkoon, josta se jaetaan vastaanottajan omaan postilaatikkoon tai -luukkuun päiväpostin mukana.  

Nevalaisen mukaan uusi XXS-paketti on vastaus kuluttajien tarpeisiin ja kasvaneeseen vertaiskauppaan.

- XXS-paketti on markkinoiden edullisin ja kätevin vaihtoehto pienille tuotteille, jotka halutaan kirjeen tavoin vastaanottajan postilaatikkoon päiväpostin mukana.

 

Ehjät, käytetyt laatikot sopivat lähettämiseen

Paketin lähetykseen saa posteista valmiita pakkauksia, mutta uutta pahvilaatikkoa ei ole pakko ostaa. Nevalaisen mukaan myös vanhat, mutta ehjät laatikot ja postituspussit soveltuvat XXS-paketin lähettämiseen mainiosti. Käytetyistä laatikoista ja pusseista tulee kuitenkin poistaa vanhat osoitetiedot, jotta vältytään sekaannuksilta. Lähetykset kannattaa paketoida huolella, pakkausohjeet kannattaa katsoa Posti.fi-sivuilta.

Postin digitaalisissa itsepalvelukanavissa yli 40 % asiakkaista

Kuluvan vuoden syyskuussa yli 40 % Postin käteisellä maksavista pakettipalvelujen asiakkaista osti pakettipalvelun itsepalvelukanavista. Pakettien lähetyksen voi maksaa Postin nettisivuilta, mobiilisovelluksesta tai pakettiautomaatilta. Nevalainen toteaa, että Posti kehittää digitaalisia palvelujaan jatkuvasti.

Posti laski syyskuusta alkaen itsepalvelukanavista ostettavien pakettien lähetyshintoja. Hintojen alentamisen taustalla oli muun muassa digitaalisuuden hyödyntäminen ja itsepalvelun lisääntyminen. Edelleen voimassa olevat hinnat ovat:

XXS-paketin tiedot lyhyesti: