Uusi tapa lähettää paketteja: ei punnitsemista, postimaksu netissä, Helposti-koodi pakettiin ja menoksi

09.05.2016

Posti ottaa käyttöön uuden palvelun, jonka avulla pakettien lähettäminen on helpompaa kuin koskaan. Asiakas voi maksaa paketin postimaksun verkossa osoitteessa www.posti.fi/lahettaminen. Hinta perustuu painon sijasta mittoihin, joten lähettäminen on usein edullisempaa. Verkosta saa paketin lähettämistä varten Helposti-koodin sähköpostiin tai puhelimeen. Helposti-koodi –tarraan kirjoitetaan koodi sille varattuun paikkaan, tarra kiinnitetään lähetykseen ja lähetyksen päälle kirjoitetaan lähettäjän nimi ja puhelinnumero.

- Tuomme perinteisten tapojen rinnalle digitaalisia palveluja, jotta asiointi olisi mahdollisimman simppeliä. Uudella lähetystavalla asiakas säästyy osoitekortin täyttämiseltä ja tulostamiselta. Hinnan näkee helposti netistä mittojen mukaan, eikä punnita tarvitse. Myös postissa monta vaihetta jää pois. Riittää, kun asiakas liittää Helposti-koodin pakettiin ja jättää sen jonottamatta mihin tahansa Postin palvelupisteeseen, Postin verkostojohtaja Anna Lehtonen sanoo.

Tarroja Helposti-koodia varten saa Postin palvelupisteistä, ja Posti lähettää tarroja kotitalouksiin myös Postisen välissä.

Paketin noutaminen on jo mahdollista digitaalisesti ihan ilman paperia.

- Saapumisilmoituksen voi saada tekstiviestinä, sähköpostiin tai kännykän Posti-sovellukseen, ja postissa tarvitaan vain kuittaus. Kokeilemme parhaillaan myös paikannusteknologiaa ja Postin mobiilisovelluksen käyttöä noutamisen apuna viidessä postissa. Tällöin kaikki hoituu digitaalisesti, Lehtonen kertoo.

Postimaksu mittojen mukaan

Postiin jätettäessä verkkopalvelu määrittelee postimaksun paketin mittojen perusteella. Paketin painoa ei tarvitse tietää, kunhan se ei paina yli 35 kg. Samalla logiikalla hinta määräytyy Postin pakettiautomaateilla. Pakettiautomaatilla postimaksun määrittää lokeron koko ja maksaa voi sirukortilla.

Paketin voi lähettää haja-asutusalueella omasta postilaatikosta

Noutomerkkipalvelun piirissä olevat haja-asutusalueella asuvat kuluttajat voivat postittaa kirjeitä ja jatkossa myös Helposti-koodilla varustettuja paketteja omasta postilaatikostaan. Valmiiksi maksetut kirjeet, kortit ja verkkopalvelussa maksetut paketit otetaan kuljetettavaksi silloin, kun postilaatikkoon tai samaan laatikkoryhmään jaetaan saapuvaa postia. Postilaatikon tulee olla varustettu noutomerkillä.

Noutomerkkipalvelu on mahdollinen haja-asutusalueella, jos etäisyys postinsaajan asunnosta lähimpään postitoimipaikkaan tai kirjelaatikkoon on yli kolme kilometriä. Asiakas voi tarkistaa Postin asiakaspalvelusta mahdollisuuden palvelun käyttöön.