Tampereen Postin palvelupisteverkosto uudistuu

23.02.2016

Postin palvelupisteverkosto on kasvanut Tampereella yrityspisteellä, noutopisteillä ja uudella pakettiautomaatilla. Palvelupisteverkoston uudistuksella parannetaan myös postipalvelujen saatavuutta myymälöissä. Palvelut siirtyvät osasta Postin omia myymälöitä kumppaniyrityksiin. Kumppaniyritysten postit tarjoavat samat postipalvelut kuin aiemmin mahdollisimman pitkin aukioloajoin ja hyvillä sijainneilla.

Tampereen Hallituskadun posti 33200 siirtyy 8.8.2016 Tampereen Sokokselle, os. Hämeenkatu 21, 33200 Tampere.

Tampereen Mäentakusenkadun posti 33580 siirtyy 19.9.2016 Prisma Linnainmaahan, os. Liikekatu 3, 33580 Tampere.

Postin omat myymälät tarjoavat postipalvelut normaalisti siirtoon asti. Muutoksista tiedotetaan alueen asiakkaita kotiin lähetettävällä kirjeellä.

Hervannan postin 33720 kumppanina aloittaa jo aiemmin uutisoitu Siwa Hervanta 5.4.2016, os. Lindforsinkatu 2, 33720 Tampere.

Tampereen Postin palvelupisteverkostossa on kaiken kaikkiaan 12 postia, neljä Postin noutopistettä, yksi yrityspiste sekä 24 Postin pakettiautomaattia. Palvelupisteet löytyvät kartalta Postin verkkosivuilta posti.fi/postit.

Uudet Postin noutopisteet ja pakettiautomaatit palvelevat lähellä

Posti on perustanut Tammelaan ja Kalevaan Postin noutopisteet, jotka tarjoavat alueen asukkaille kaikki yleisimmät postipalvelut pitkillä aukioloajoilla. Uudet noutopisteet sijaitsevat Tammelan puistokadun Siwassa osoitteessa Tammelan puistokatu 29 ja Sammonkadun R-kioskissa osoitteessa Sammonkatu 26.

Noutopisteet soveltuvat erityisen hyvin saapuvien pakettien noutamiseen. Asiakkaat voivat lähettää noutopisteistä valmiiksi maksettuja kotimaan lähetyksiä. Noutopisteissä myydään myös postimerkkejä ja pakkaustarvikkeita.

Postin pakettiautomaatit ovat saavuttaneet asiakkaiden keskuudessa suuren suosion. Posti on täydentänyt Tampereen alueen pakettiautomaattiverkostoa uudella Stockmannille avatulla pakettiautomaatilla, joka palvelee osoitteessa Hämeenkatu 4. Tampereella on kaiken kaikkiaan 24 Postin pakettiautomaattia posti.fi/pakettiautomaatti.

Postin uusi yrityspiste on perustettu Tullintorin viereen osoitteeseen Sumeliuksenkatu 18. Yrityspiste on räätälöity Tampereen alueen yrittäjien tarpeisiin.  Asiakkaat voivat lähettää yrityspisteestä kätevästi kaikki valmiiksi maksetut kirjeet ja paketit.

Automaatit helpottavat asiointia Tullintorin postissa

Tullintorin kauppakeskukseen avatussa Postin omassa myymälä 33100 TAMPERE on otettu käyttöön asiointia helpottavia ja nopeuttavia automaatteja.

Postilähetysten pikanoutopalvelu soveltuu kaikkien saapuvien lähetysten, mm. pakettien, noutamiseen. Asiakkaat lukevat itsepalvelupisteillä noudettavan lähetyksen  lähetystunnuksen viivakoodin ja oman henkilöllisyystodistuksen viivakoodin. Postin henkilökuntaa saa itsepalvelupäätteeltä tiedon ja hakee lähetyksen valmiiksi noutopisteelle, jossa se luovutetaan asiakkaalle noutokuittia vastaan.

Lähettämisen automaatin avulla asiakas voi valita tarpeeseensa sopivan tuotteen, maksaa postimaksun, tulostaa osoitekortin ja jättää lähetyksen helposti postin jättöpisteelle. Postimaksu määräytyy esimerkiksi paketeissa lähetyksen koon mukaan, eikä lähetystä tarvitse punnita.

Joustavaa asiointia asiakkaiden tarpeisiin

Postin verkostoon kuuluu noin 1 400 palvelupistettä. Posti lisää palvelupisteiden kokonaismäärää lähivuosina sadalla uudella palvelupisteellä. Posteista 90 % toimii jo kumppaniyrityksissä. Palvelupisteverkoston kehittämisellä vastataan asiakkaiden muuttuneisiin asiointitottumuksiin ja verkkokaupan kasvuun helpottamalla pakettien noutoa postien laajoilla aukioloajoilla ja erilaisilla palveluvaihtoehdoilla, kuten pakettiautomaateilla ja noutopisteillä.

Kotimaan pakettien ja kirjattujen kirjeiden lähettämisessä voi käyttää Postin uutta verkkopalvelua, jossa voi maksaa postimaksun ja tulostaa lähetykseen osoitekortin. Valmiiksi maksetun lähetyksen voi jättää mihin tahansa postiin. Tutustu palveluun: posti.fi/lahettaminen.

Tiedote palvelupistemuutoksesta 16.6.2015