Talousjohtaja Martin Nilsson Itella Venäjän väliaikaiseksi johtajaksi

12.10.2016

Itella Venäjän johtaja ja Posti Groupin johtoryhmän jäsen Nikolay Voinov jättää yhtiön 18.11.2016 siirtyäkseen uusiin tehtäviin.

Yhtiön väliaikaiseksi johtajaksi on nimitetty Itella Venäjän talousjohtaja Martin Nilsson. Samalla on käynnistetty uuden vakinaisen johtajan hakuprosessi.

Nilsson on työskennellyt nykyisessä tehtävässään vuodesta 2013. Sitä ennen Nilsson toimi Business Controller -toiminnon vetäjänä LVMH:ssä 2011-2013 sekä Russia Beierdorf OOO:n talouspäällikkönä vuosina 2007-2011.

Voinov on toiminut Itella Venäjän johtajana vuodesta 2013. Vaikeasta markkinatilanteesta ja Venäjän talouden taantumasta huolimatta Voinov on johtanut yhtiötä onnistuneesti ja kyennyt parantamaan yhtiön kannattavuutta toteuttamalla merkittäviä tehostamistoimia. Hänen johdollaan Itella Venäjä on laajentunut verkkokauppaan ja pakettijakeluun ostamalla kuriiripalveluja tarjoavan MaxiPostin.

- Nikolay on ollut yhtiölle tärkeä voimavara hänen vahvan logistiikan kokemuksensa ja muutosjohtamisen taitojen ansiosta. Toivon Nikolaylle parhainta menestystä uusissa tehtävissä, sanoo Posti Groupin toimitusjohtaja Heikki Malinen.

- Olemme tyytyväisiä voidessamme nimittää Martinin Itella Venäjän väliaikaiseksi johtajaksi, kunnes vakinainen johtaja on valittu, toteaa Malinen.

Nilsson raportoi Heikki Maliselle.

Itella Venäjä on osa Posti Groupia. Yhtiön toiminta-alue kattaa koko Venäjän Pietarista Vladivostokiin. Itella Venäjällä on toimipisteet Moskovassa, Pietarissa, Samarassa, Donin Rostovissa, Novorossijskissa Novosibirskissa, Ekaterinburgissa ja Vladivostokissa.

Itella Venäjä pysyy yhtenä painopistealueena Posti Groupin päivitetyssä strategiassa vuosille 2016-2018. Itella Venäjän tavoitteena on keskittyä nykyisiin liiketoimintoihin, säilyttää vahva asema sopimuslogistiikassa ja kasvattaa markkinaosuutta kuljetuspalveluissa. Tavoitteena on lisäksi laajentua uusiin palveluihin, kuten esimerkiksi elintarvikekuljetuksiin sekä lisäksi kehittää verkkokaupan ratkaisuja.

Postin johto