Postin yt-neuvottelut Uudenmaan varhaisjakelussa päättyneet

31.08.2016

Postin yhteistoimintaneuvottelut Uudenmaan varhaisjakelussa ovat päättyneet. Postin hoitama sanomalehtien varhaisjakelu päättyy osassa Uuttamaata vuoden 2016 aikana.

- Kun sanomalehtien tilausmäärät digitalisaation vuoksi pienenevät, se vaikuttaa jakelun yksikkökustannusten nousuun. Olemme käyneet lehtiyhtiöiden kanssa perusteellisia keskusteluja erilaisista ratkaisumalleista. Muutokset varhaisjakelussa ovat tuttu ilmiö, mutta kokoluokassaan tämä Uudenmaan varhaisjakelun muutos on Postin varhaisjakelutoiminnassa merkittävä, Risto Savikko Postin Lehtipalveluista toteaa.

Kohderyhmään kuului 547 Postin varhaisjakelussa Uudellamaalla työskentelevää henkilöä. Henkilöstön vähentämistarve on 232 henkilöä (alustava arvio oli 370). Lopullisesta vähentämistarpeesta voidaan alustavan arvion mukaan hoitaa 94 vapaaehtoisin ratkaisuin, kuten Postin Uusi polku -ohjelman avulla.

Muutoksella ei ole vaikutusta Postin hoitamaan varhaisjakeluun muualla maassa, Postin perusjakeluun tai Postin muihin palveluihin.

Varhaisjakelu Postin hoitamana jatkuu pääkaupunkiseudulla ja osassa Uuttamaata

Sanomalehtien varhaisjakelu jatkuu kuten aikaisemminkin Postin hoitamana Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla sekä osassa Uuttamaata.

Lehtitalot kertovat asiakkailleen jakelumuutoksista ja niiden aikatauluista

Posti neuvottelee edelleen lehtitalojen kanssa siitä, miten lehdet saadaan toimitettua tilaajille muutoksen jälkeen.

Alueella ilmestyvien sanomalehtien kustantajat vastaavat asiakasviestinnästä lehtien tilaajille ja kertovat tarkemmin muutosalueista sekä muutoksen aikatauluista omissa tiedotteissaan loppuvuoden aikana.