Postin verkkokauppa mahtuu nyt taskuun

09.12.2016

Postimerkkien ja muiden Postin tuotteiden ostaminen jatkossa entistäkin helpompaa. Postin verkkokauppa tunnistaa nyt käytettävän laitteen ja mukauttaa sisällön, ulkoasun ja toiminnallisuudet sen mukaiseksi. Sivu on aina sopivan kokoinen niin kännykällä, tabletilla kuin läppärilläkin.

-  Käytettävyyden parantaminen oli meille tärkeä askel, sillä tähänkin mennessä verkkokaupan asioinnista yli 30 prosenttia on tullut mobiilista. Yleisesti Postin nettisivuilla jo noin puolet asioinnista tapahtuu kännykällä tai tabletilla, kertoo sähköisestä asiakaskokemuksesta vastaava Sami Masala Postista.

Verkkokauppaa jo 90-luvulta – myydyin tuote postimerkit

Postille on ollut alusta asti tärkeää kehittää myös digitaalisia palveluita. Postin verkkokauppa onkin ensimmäisiä verkkokauppoja Suomessa. Se on ollut toiminnassa jo parikymmentä vuotta, 90-luvun loppupuolelta lähtien. Suosittu omakuvapostimerkki on ollut verkkokaupan valikoimissa jo vuodesta 2003.

Postin verkkokaupan käyttö on kasvanut tasaista tahtia, ja nykyään siellä tehdään yhteensä noin 50 000 ostosta vuodessa.

-  Perinteisesti ja yhä edelleen verkkokaupasta ostetaan eniten postimerkkejä. Tämän vuoden uutuutena verkkokaupan valikoimiin ovat tulleet myös Postin kotipalvelut, kuten ruohonleikkuu, haravointi ja viimeisimpänä uusi Ulkoilukaveri-palvelu, jotka ovat myös piristäneet myyntiä, Masala kertoo.  

Verkkokauppaan pääsee selaimen kautta osoitteesta posti.fi/ostoksille tai suoraan Postin mobiilisovelluksesta.

 

Posti-sovelluksia ladattu jo lähes puoli miljoonaa kertaa 

Myös Postin mobiilisovellusten käyttö on ollut kovassa nousussa, ja tänä syksynä latausmäärissä on nähty kaikkien aikojen piikki. Yhteensä Postin sovelluksia - Posti, Netposti ja Postikortti-sovellus - on ladattu jo lähes puoli miljoonaa kertaa. Sovelluksilla on noin 100 000 käyttäjää kuukausittain.

Posti-sovelluksen uusimpaan versioon on lisätty suora linkki verkkokauppaan ja banneripaikka Postin ajankohtaisille kampanjatiedotteille. Osa puhelimista on päivittynyt uuteen versioon automaattisesti, jos käyttäjä on sen sallinut.

Posti-sovelluksella voi verkkokaupan lisäksi käyttää monia muita Postin palveluita missä ja milloin vain. Sovelluksella voi muun muassa maksaa paketin kuljetuksen sekä seurata ja ohjata saapuvia lähetyksiä. Postikortti-sovelluksella voi suunnitella ja lähettää aitoja postikortteja omasta kuvasta. Sovellukset voi ladata sekä iOs- että Android-laitteille maksutta omasta sovelluskaupasta.

Postikortti-sovelluksesta joulukorttien viimeinen lähetysaika on 21.12. klo 12.