Postin perusjakelun yhteistoimintaneuvottelut päättyivät Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa

22.06.2016

– irtisanomistarve pieneni huomattavasti Uusi polku -tukiohjelman avulla

Postin Tuotannon Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson perusjakelua koskeneet yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Postin tukiohjelman ansiosta irtisanomistarve väheni 12:een.

Keskiviikkona 22.6. päättyneet neuvottelut koskivat Postin perusjakelun postityöntekijöitä Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa. Henkilöstön vähennyksistä suurin osa voidaan toteuttaa Uusi polku -tukiohjelman ja erilaisten vapaaehtoisten järjestelyjen avulla. Irtisanomistarve tuotannollisin ja taloudellisin perustein koskee enintään 12:ta ja osa-aikaistamiset 7:ää henkilöä.

Postin uusi lajitteluteknologia ja jakelun toimintamalli käytössä Lappeenrannassa ja Taavetissa

Postin perusjakelua koskeneet valtakunnalliset yt-neuvottelut päättyivät muualla Suomessa maaliskuussa. Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa neuvotteluita käytiin pidempään uuden lajitteluteknologian pitkän testausvaiheen takia.

Uusi lajitteluteknologia ja jakelun toimintamalli otettiin käyttöön Lappeenrannassa ja Taavetissa kesäkuun alussa. Osa alueen posteista lajitellaan valmiiksi jakelujärjestykseen uudella lajittelukoneella Helsingin postikeskuksessa, mikä vähentää perusjakelussa tehtävän esityön määrää. Perusjakelun, rahdin ja pakettiliikenteen postityötä ja palveluja on keskitetty Lappeenrannan jakeluterminaaliin. Muualla Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa uudistukset toteutetaan alustavien suunnitelmien mukaan elokuussa.

Postin muutosten taustalla on posti- ja viestintäalan raju rakennemuutos digitalisaation edetessä. Toimintaa uudistetaan ja palveluja lisätään postin jakelumäärien vähentyessä ja asiakastarpeiden muuttuessa. Posti toimittaa kotiin kirjeiden, lehtien, markkinointilähetysten ja pakettien lisäksi myös esimerkiksi verkkokauppaostoksia, ruokakasseja tai muita lähilogistiikan palveluja.

Postin tiedote 26.1.2016: Jakeluvolyymien pudotus vähensi Postin tuloja 75 miljoonaa euroa - yhtiö aloittaa yt-neuvottelut

Postin tiedote 17.3.2016: Postin yhteistoimintaneuvottelut päättyivät