Postin pakettijakelussa kaikkien aikojen ennätysviikko

19.12.2016

- Lähes 1,1 miljoonaa pakettia

Joulusesongin huippuviikot ovat nyt käsissä. Viime viikko oli Postissa kaikkien aikojen ennätysviikko pakettivolyymissä. Postin kautta kulki lähes 1,1 miljoonaa pakettia viikossa.

Myös alkavasta viikosta odotetaan hyvin vilkasta, lähes miljoonan paketin viikkoa. Kaikkiaan Posti toimittaa noin 50 miljoonaa lähetystä kuluvana viikkona, tässä luvussa on mukana suomalaisten lähettämät joulutervehdykset.

- Suomalaiset ostavat yhä enenevässä määrin verkkokaupoista, mikä näkyy kasvavana pakettivolyyminä. Myös kuluttajat lähettävät toisilleen runsaasti paketteja ja luottavat Postin palveluun. Etsimme jatkuvasti uusia ratkaisuja palvelemaan suomalaisia tavaroiden lähettämisessä ja vastaanottamisessa. Uusin näistä on ensi vuonna kerrostaloihin tulevat pakettilokerikot, sanoo Postin pakettipalveluista vastaava johtaja Toni Laaksonen.

Postin vuosittaiseen pakettivolyymiin miljoona pakettia enemmän kuin vuosi sitten

Tänä vuonna Postin pakettivolyymi kasvaa miljoonalla paketilla verrattuna viime vuoteen. Volyymin kasvun syynä ovat verkkokaupan kasvun lisäksi kuluttajien toisilleen lähettämien pakettien määrän kasvu.

Kirjeet ja kortit ajoissa perille 99 %:n varmuudella

Häiriöistä huolimatta yleispalvelukirjeiden kulkunopeus ylittää selvästi postilaissa vaaditun tason. Ulkopuolisen ja riippumattoman tutkimuslaitoksen tekemä tutkimus osoittaa, että tänä vuonna 2. luokan yleispalvelukirjeistä 96,8 % oli perillä jättöpäivästä toisena päivänä, kun postilain vaatimus on 95 %. Viime viikolla koko Suomessa 99 % yleispalvelukirjeistä oli perillä oikea-aikaisesti.

Posti on varautunut joulusesonkiin huolellisesti viime juhannuksesta alkaen. Postia ja paketteja lajittelee, kuljettaa ja jakaa noin 17 000 työntekijää. Lisävoimaa saadaan yli 3 200 jouluapulaisesta. Posti tekee lisäkuljetuksia ja erikoisjärjestelyitä sujuvan palvelun varmistamiseksi.

Pakettiautomaatteihin mahtuu uusia lähetyksiä sitä mukaa, kun odottavat lähetykset noudetaan. Posti lähettää ylimääräisiä muistutusviestejä vastaanottajille ja tekee täyttöjä suosituimmilla pakettiautomaateilla useita kertoja päivässä. Posti kuljettaa paketteja myös kotiin ja on pystyttänyt pop up -pakettiautomaatteja varsinaisten automaattien viereen. Paketteja toimitetaan tarvittaessa tietyillä alueilla perille myös jouluaattona.

Katso video Postin YouTube-kanavalla.