Postin pakettiautomaatit 5 vuotta – juhlan kunniaksi kolme uutta pakettiautomaattia

23.03.2016

Verkkokaupan kasvaessa kasvamistaan Posti toi Suomeen aivan uudenlaisen tavan vastaanottaa ja palauttaa verkkokauppaostoksia. Ensimmäiset Postin pakettiautomaatit avattiin maaliskuussa 2011. Ensimmäisen vuoden aikana pakettiautomaatteja asennettiin 48, ja verkostoa on kasvatettu vuosittain mahdollistamaan nopean ja helpon verkkokauppaostamisen. Postin pakettiautomaatti palvelee jo 481 paikassa.

Kuluttajat pitävät IROResearchin marraskuussa toteuttamassa tutkimuksessa Postin pakettiautomaatteja helppoudessa, nopeudessa ja aukioloajoissa Suomen parhaimpina pakettien noutopaikkoina.

- Posti lisää jatkossakin erilaisia palveluvaihtoehtoja, sillä ihmisten liikkuvuus, ajankäyttö ja asiointitottumukset muuttuvat ja palveluilta halutaan joustavuutta. Tuomme lähivuosina verkostoomme sata uutta palvelupistettä ja kehitämme uusia verkkopalveluja, verkostojohtaja Anna Lehtonen kertoo.

Kolme uutta pakettiautomaattia

Uusimmat helmi-maaliskuussa avatut pakettiautomaatit ovat Alepan myymälöiden yhteydessä Espoon Tuomarilassa (os. Pitkännotkontie 30, 02750 Espoo) sekä Helsingin Puotilassa (os. Klaavuntie 11, 00910 Helsinki). Seuraavaksi Postin pakettiautomaatti avataan 14.4. Sokos Ouluun (os. Isokatu 25, 90100 Oulu).

Pakettiautomaatteja tarjoaa toimitustavaksi jo 2 500 verkkokauppaa. Yksi uusimmista on kodinelektroniikkaketju Gigantti, jonka verkkokaupassa asiakas voi valita kartalta sopivimman Postin palvelupisteen. Vastaanottaja voi myös ohjata verkkokauppaostoksiaan itselleen sopivimpaan noutopaikkaan Postin verkkopalvelussa tai mobiilisovelluksella. Postin mobiilisovellus antaa myös arvion paketin perilletulopäivästä ja kellonajasta. Jos on tilannut lähetyksen Postin pakettiautomaattiin, sovellus ilmoittaa lähetyksen saapuneen ja kertoo lokerokoodin pakettiautomaatille.

Postin lähettämisen verkkopalvelussa voi puolestaan maksaa paketin postimaksun valmiiksi ja jättää paketin postiin posti.fi/lahettaminen. Paketin lähettäminen käy helposti myös pakettiautomaatilla, jossa postimaksun voi maksaa sirukortilla.