Postin pääkonttori on mukana Earth Hour -kampanjassa

16.03.2016

Posti osallistuu jälleen Maailman Luonnonsäätiön Earth Hour -kampanjaan. Helsingin Pohjois-Pasilassa sijaitsevassa pääkonttorissa sammutetaan valot 19.3. klo 20.30-21.30.

Posti on seitsemättä kertaa mukana WWF:n maailmanlaajuisessa ilmastokampanjassa.

- Tänä vuonna olemme erityisen ylpeitä siitä, että 100-prosenttisesti hiilineutraali Posti Green -tuotevalikoima kattaa myös varasto- ja rahtitoiminnan. Jo vuodesta 2011 alkaen kaikki jakamamme kirjeet, lehdet, paketit ja suoramainokset ovat olleet hiilineutraaleja, Postin yritysvastuujohtaja Noomi Jägerhorn sanoo.

Maailman suurin kynttiläillallinen -teemallaan WWF Suomi muistuttaa , että ruoka muodostaa noin viidesosan yksityisen kulutuksen ilmastovaikutuksista - saman verran kuin liikenne.

Posti kehittää ympäristöystävällistä kuljetustoimintaa

Suomen suurimpana kuljetus- ja jakeluyrityksenä Postilla on merkittävä rooli ympäristöystävällisen ja energiatehokkaan kuljetustoiminnan kehittäjänä. 

- Olemme saaneet hyviä tuloksia ajotapaseurannassa. Viime vuoden aikana kuljettajiemme taito ajaa turvallisemmin ja taloudellisemmin on kehittynyt hienosti, Jägerhorn kertoo. - Lisäksi olemme onnistuneet tehostamaan kuljetuksia siten, että rekoissamme on entistä vähemmän tyhjää tilaa.

Posti on myös mukana tavaraliikenteen energiatehokkuussopimuksessa sitoutuen parantamaan kuljetustensa energiatehokkuutta.

Postin ympäristöohjelman tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä Suomessa 30 % vuoteen 2020 mennessä, suhteutettuna liikevaihtoon (vertailuvuosi 2007). Vuodesta 2007 vuoteen 2014 hiilidioksidipäästöt  suhteessa liikevaihtoon ovat vähentyneet 17 %.

Postin ympäristö- ja yritysvastuun tavoitteiden toteutumisesta vuonna 2015 voi käydä lukemassa tuoreesta yritysvastuuraportista

Earth Hour -teema Suomessa on maailman suurin kynttiläillallinen. Postin pääkonttorin henkilöstöravintolassa on perjantaina ilmastoystävällinen lounas. Olemme pyytäneet postilaisia kuvaamaan kynttiläillallisensa ja somettamaan niitä tunnisteella #PostiEarthHour.

earthhour.fi

wwf.fi/ruokaopas