Postin jakeluajan uudistus on lähtenyt hyvin käyntiin

25.04.2016

Tänään aloitettu Postin jakeluajan laajentaminen kohti iltaa on lähtenyt hyvin käyntiin. Koko Suomessa uudistetut postinjakelureitit on otettu käyttöön ja tämän päivän posteista on jo jaettu noin 99,6 %, pois lukien Rauman seutu, jossa takatalvi ja huono keli viivästyttävät jakelua huomiselle.

- Jakelu on sujunut tämän ensimmäisen muutospäivän osalta hyvin, siitä kiitos henkilöstöllemme. Lähes kaikki koko Suomen posteista on jo jaettu tämän päivän osalta, jakelusta vastaava johtaja Juhani Vuola Postista kiittää.

Postinjakelun aika vaihtelee alueittain jaettavan postin määrän ja asiakkaiden kotiin tilaamien palvelujen mukaan. Osa palveluista halutaan kotiin vasta iltakuuden tienoilla. Postia jaetaan joustavasti koko päivän ajan aamun sanomalehdistä illan verkkokauppaostoksiin.

- Seuraamme postinkulkua tiiviisti päivittäin. Näin uudistuksen alkuvaiheessa tulee varmasti eteen tilanteita, joita yhdessä henkilöstön kanssa tehdystä suunnittelusta huolimatta emme ole osanneet ennakoida. Reagoimme puutteisiin nopeasti, Juhani Vuola lupaa.

Kirjeiden ja lehtien lisäksi myös muita palveluja kotiin asti

Viestinnän sähköistyminen vähentää perinteistä postityötä kirjeiden ja lehtien jakelussa. Jakelutarve voi vaihdella voimakkaasti päivittäin ja kausittain. Uudistus mahdollistaa postityön joustavan rytmittämisen ja uudenlaiset työkokonaisuudet.

Postissa kehitetään myös uusia palveluja jakelutyön rinnalle tai osaksi sitä. Postinjakajien mukana kulkee jo nyt esimerkiksi paketteja ja ruokakasseja.

- Haluamme palvella asiakkaitamme myös ilta-aikaan. Uudistus mahdollistaa entistä joustavammin myös lähilogistiikan palvelut ja kotipalvelut ilta-aikaan kotiin asti, Juhani Vuola kertoo.

Keskiviikkona jaettava postimäärä alkuviikkoa suurempi

Tämän hetkisen ennusteen mukaan keskiviikkona 27.4. postimäärä on merkittävästi suurempi kuin alkuviikosta.

- Alkuviikkoa suurempi postimäärä ja keskiviikon olosuhteet näyttävät meille käytännössä, miten ja mihin meidän pitää mahdollisesti reagoida. Teemme kaikkemme, jotta postinkulku on mahdollisimman sujuvaa kaikissa tilanteissa. Haluan kiittää asiakkaitamme yhteistyöstä ja ymmärryksestä tässä muutostilanteessa, kerromme mielellämme uudistuksemme etenemisestä, Juhani Vuola sanoo.