Postimerkkien suunnittelukilpailu vuoden 2017 ystävänpäiväksi on ratkennut

04.05.2016

Ari Kiven tyylikäs sydänmerkki nousi kilpailun voittoon

 

Posti, Grafia ja Kuvittajat ry järjestivät ystävänpäiväpostimerkkien suunnittelukilpailun, jonka voittajaksi on valittu turkulaisen graafisen suunnittelijan Ari Kiven Sininen sydän. Postimerkkisarjassa on käytetty tuttua symbolia uudella tavalla.

- Merkkisarja on yksinkertainen, tyylikäs ja loppuun asti mietitty kokonaisuus, summaa raadin ajatuksia puheenjohtaja toiminut Postin Design Manager Tommi Kantola.

- Sinisten sydämien yhdistelmät sekä niillä leikittely toivat lopputuloksen, joka vastaa mielikuvaani suomalaisesta ystävyydestä. Sydänmuodostelmat kuvastavat erilaisia ystävyyden ja välittämisen asteita ja muotoja, Ari Kivi kertoo.

Viiden merkin sarja 1. luokan merkkejä julkaistaan tammikuussa 2017.

Toisen palkinnon raati antoi rovaniemeläisen graafisen suunnittelijan Leena Raappana-Luiron herkälle ja runolliselle kilpailutyölle Ystävyys on ilo. Kolmanneksi sijoittui helsinkiläisen kuvittajan Nadja Sarellin värikäs ja lämminhenkinen Kaverikuva.

Kunniamaininnan saivat seinäjokelaisen kuvittajan Marjo Nygårdin persoonallinen Lokki ja lapsi, kokkolalaisen graafisen suunnittelijan Anna-Maija Warghin perinteisesti kuvitettu Postia ystävälle sekä helsinkiläisen opiskelijan Oskari Kallion iloista huumorintajua kupliva Hyvät ystävät.

247 upeaa työtä

Raati kiitteli kilpailun suosiota, sillä siihen osallistui joukko ammattilaisia ja opiskelijoita peräti 247 työllä. Kilpailun taso oli korkea ja merkit olivat monimuotoisia sekä tekniikoiltaan että aiheiltaan.

- Kilpailut ovat tärkeitä, jotta uudet suunnittelijat pääsevät tekemään postimerkkejä. Se on hieno työtehtävä, sanoo graafikko Susanna Rumpu, joka edusti tuomaristossa Grafiaa.

Kuvittajat ry:tä edustanut Sari Airola menestyi Postin edellisessä kuvituskilpailussa ja hän on siten tämän vuoden joulupostimerkin suunnittelija. Airola työskentelee myös opettajana ja iloitsee siitä, että opiskelijatkin ottivat osaa kilpailuun.

Postin taidetoimikuntaa tuomaristossa edustivat graafikot Matti Remes ja Jukka Kinanen sekä Postin Design Managerit Tommi Kantola ja Petri Pohjolainen.

2. palkinto, Leena Raappana-Luiro, Ystävyys on ilo:

3. palkinto, Nadja Sarell, Kaverikuva:

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön

Tutustu Postin verkkokaupassa kaikkiin myynnissä oleviin postimerkkeihin: www.posti.fi/ostoksille.