Postimerkin päivää juhlitaan vaakunapostimerkeillä

28.09.2016

Omakuvapostimerkeissä 72 erilaista kuntavaakunaa

Vuosittaista Postimerkin päivää vietetään perjantaina 7.10.2016. Juhlapäivän kunniaksi myyntiin tulee ainutlaatuisia kuntavaakuna-aiheisia postimerkkejä, joihin voi saada myös paikkakunnan oman erikoisleiman. Postimerkkejä voi ostaa Postin verkkokaupasta ja Postin myymälöistä sekä hyvin varustetuista myyntipisteistä ja jälleenmyyjiltä.

Aikaisempina vuosina Postimerkin päivän Omakuvapostimerkkien kuva-aiheet ovat vaihdelleet paikkakunnasta toiseen. Vaakuna-aiheisia merkkejä kokeiltiin kuudessa kaupungissa (Jyväskylä, Kouvola, Lohja, Naantali, Oulu ja Vaasa) keväällä 2016 ja suuren mielenkiinnon vuoksi 72 eri kunnan vaakunapostimerkit päätettiin ottaa valtakunnalliseen levitykseen postimerkkien juhlapäivänä.
 
Vaakunamerkit ovat 1. luokan Omakuvapostimerkkejä ja niitä myydään 1,50 euron hintaan. Postin verkkokaupassa merkkejä myydään arkeittain. Minimitilaus on 1 arkki, jossa on 10 postimerkkiä.

Erikoisleimassa vaakunakilpi

Postimerkin päivällä on myös graafikko Jukka Talarin suunnittelema oma erikoisleima. Leiman kuva-aiheessa on tyhjä vaakunakilpi, jonka takaa esiin työntyvä postimerkin ääriviiva muodostaa kilvelle kruunun.

Kuntakohtaisen erikoisleiman saa 7.10. kaikista mukana olevista posteista (PDF). Myymälöiden katuosoitteet voi tarkistaa Postin sivulta www.posti.fi/postit.

Lisätietoja

Kuvat kaikista postimerkeistä

Postimerkin päivää viettävät Postin myymälät (PDF)

Tietoa vaakunoista (kunnat.net)

www.posti.fi/ostoksille 


Kuvassa Postimerkinpäivän erikoisleima sekä Enontekiön, Heinolan ja Raaseporin kuntavaakunapostimerkit.