Postilaiset huolehtivat maanantaina yli 240 000 pakettia matkaan – uusi ennätys syntyi

20.12.2016

Maanantaina 19.12. postilaiset käsittelivät kaikkien aikojen huippumäärän paketteja. Postissa käsiteltiin vuorokaudessa yli 240 000 pakettia. Paketteja jaetaan palvelupisteisiin useita kertoja päivässä.

- Tämä joulu on ollut verkkokaupoille ja meille Postissa ennätyksellinen. Huolehdimme siitä, että jokaisen paketin matka verkkokaupasta tilaajalle on mahdollisimman sujuva. Poikkeuksellisen suuri pakettivolyymi edellyttää monia erityistoimenpiteitä, ja vastaanottajat voivat osaltaan auttaa nopealla noutamisella. On hienoa, että niin monet suomalaiset ovat löytäneet verkkokaupoista avun joulukiireisiin ja jouluostosten tekoon, Postin pakettipalveluiden Saara Pietilä sanoo.

Pakettiautomaatteihin mahtuu uusia lähetyksiä sitä mukaa, kun odottavat lähetykset noudetaan. Posti lähettää ylimääräisiä muistutusviestejä vastaanottajille. Posti kuljettaa paketteja myös kotiin ja on pystyttänyt pop up -noutopisteitä varsinaisten pakettiautomaattien viereen.

Paketteja toimitetaan pakettiautomaatteihin pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella myös jouluaattona. Paketti on noudettavissa tekstiviestisaapumisilmoituksen tultua.

Viime viikko oli Postissa kaikkien aikojen ennätysviikko pakettivolyymissä. Postin kautta kulki lähes 1,1 miljoonaa pakettia viikossa. Kaikkiaan Posti toimittaa noin 50 miljoonaa pakettia, joulutervehdystä ja muuta lähetystä kuluvana viikkona. Joulupostia hoidetaan 17 000 postilaisen ja jouluapulaisen voimin.