Posti vakinaistaa postinjakajia pääkaupunkiseudulla - auttaa jakeluhäiriöiden korjaamisessa

28.12.2016

Postin perusjakelun häiriöiden korjaamiseksi pääkaupunkiseudulla otetaan avuksi jakeluhenkilöstön vakinaistaminen ja perusteellinen työhön perehdyttäminen. Jakelun tilannetta on seurattu päivittäin ja häiriöitä on korjattu. Häiriöt ovat näkyneet paikallisina ja lyhytaikaisina jakeluviiveinä. Häiriöt eivät ole koskeneet pakettien tai sanomalehtien jakelua.

Postin perusjakelussa on ollut ajoittaisia, paikallisia ja lyhytaikaisia jakeluhäiriöitä. Eniten häiriöitä on esiintynyt pääkaupunkiseudulla, jossa postinsaajia ja jaettavaa on eniten, mutta jossa henkilöstön vaihtuvuus on myös suurinta.

- Postinjakelutyö vaatii tarkkuutta ja huolellisuutta sekä hyvää perehdyttämistä työhön. Vakituisella henkilöstöllämme on pitkän työkokemuksen tuomaa tietotaitoa. Hyvä perehtyneisyys nopeuttaa työtä ja vähentää inhimillisiä virheitä, ja vakituinen työ edesauttaa asiaa, kertoo jakelusta vastaava aluepäällikkö Eikka Urpilainen.

Vakinaistettavien postinjakajien määrä selviää jakelutoimipaikkakohtaisen tarkastelun jälkeen. Ongelmia korjataan lisäksi täsmätoimenpitein, mikä voi tarkoittaa esimerkiksi prosessien korjaamista tai resurssien kohdentamista, riippuen siitä mistä ongelmat ovat aiheutuneet.

Tilannetta tarkastellaan myös muun maan osalta.

- Muualla maassa tilanne on helpompi esimerkiksi henkilöstön vaihtuvuuden osalta. Kehitämme toki jakelutyötä yhdessä henkilöstön kanssa myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Tavoitteenamme on tarjota luotettavat ja laadukkaat postipalvelut kaikkialla Suomessa, Eikka Urpilainen sanoo.