Posti uudistaa ruuan verkkokauppaa: ruokaostokset postin ja pakettien kanssa samalla kyydillä kotiovelle

24.05.2016

Posti on kehittänyt ruuan verkkojakelukonseptin, jossa ruuan kotiinkuljetus on yhdistetty perinteiseen posti- ja pakettijakeluun. Kylmäketju säilyy koko toimituksen ajan ruuan verkkokauppatoimituksiin suunnitelluissa laatikoissa. Palvelu toimii myös haja-asutusalueella.

Kuluttajille uusi palvelu tarkoittaa laajempia valikoimia myös haja-asutusalueella. Verkkokaupoille ja pientuottajille palvelu mahdollistaa laajemman asiakaskunnan. Palvelu otetaan käyttöön viidellä alueella kesän 2016 aikana.

- Verkkokauppa ja kotiinkuljetus tuo ison marketin valikoimat kotiin. Palvelu helpottaa merkittävästi esimerkiksi kotona asuvien vanhusten ja autottomien perheiden arkea, toteaa johtaja Sami Finne Postista.

Laajat valikoimat helpottavat myös erikoisempien raaka-aineiden tarvitsijoiden arkea. Palvelusta ovat kiinnostuneita esimerkiksi ruoka-allergikot, kotileipurit ja etnisen ruuan harrastajat. Haja-asutusalueen verkkokauppakuljetukset palvelevat usein myös kesäasukkaita.

 

Kuvio 1. Ensimmäisen vaiheen jakelualueet kesällä 2016

Kylmäketju säilyy koko toimituksen ajan

Kuljetuksissa Posti käyttää erityisesti ruuan verkkokauppatoimituksiin suunniteltuja laatikoita. Elintarvikkeiden kuljetukseen ja säilytykseen tarvittava kylmäketju säilyy koko toimituksen ajan.

Tuotteet ovat kuljetuslaatikoissa muovipusseissa, mutta pehmopaperit, juomakorit tai muut vastaavat tilaa vievät toimitetaan myyntipakkauksissa. Kuljetuslaatikoissa käytetään kylmägeelipakkauksia. Pakasteiden toimituksia pilotoidaan kesän 2016 aikana, ja laajennetaan syksyllä 2016.

Lämpötilasäädeltävät kuljetuslaatikot toimivat myös lääkkeiden kuljetuksessa

Postin uudet kuljetuslaatikot mahdollistavat myös muiden lämpötilasäädeltyjen tuotteiden, kuten lääkkeiden kuljetukset.

- Lääkkeiden sopivuuden kuljetusmuotoon arvioi aina apteekki, joka hoitaa myös lääkkeiden pakkaamisen eristettyyn laatikkoon. Lääkkeiden kuljetuksessa toimitaan aina apteekkien ohjeistusten mukaisesti. Taajama-alueilla voimme saavuttaa jopa saman päivän toimitukset, jota lääkkeitä tarvitsevat asiakkaat varmasti arvostavat, Finne kertoo.