Posti tehostaa varastopalveluita ja käynnistää yt-neuvottelut

28.07.2016

Posti suunnittelee varastopalveluiden tehostamista ja automatisointia pääkaupunkiseudulla. Posti siirtää varastotoimintoja erillisestä varastosta Postin Vantaan Voutilassa sijaitsevaan verkkokauppalogistiikan palvelukeskukseen, joka on robottiavusteinen hybridivarasto. Samassa yhteydessä varastointi- ja palautustoimintoja sekä prosesseja automatisoidaan ja integroidaan osaksi hybridivaraston muita toimintoja. Suunnitellut muutokset arvioidaan toteutuvan joulukuussa 2016.

- Toimitusketjuratkaisuiden järjestäminen kustannustehokkaasti asiakkaidemme tarpeen ja edun mukaisesti on sekä asiakkaan että Postin menestymisen kannalta olennaista, sanoo Postin Toimitusketjuratkaisut-yksikön johtaja Harri Kämppä.

Muutoksen johdosta Posti aloittaa yhteistoimintaneuvottelut 4.8.2016. Neuvottelut koskevat 123:a varasto- ja palautuskeskuksessa työskentelevää vakituista työntekijää. Alustavan arvion mukaan vähennystarve on enintään 70 henkilöä. Henkilöstövaikutukset täsmentyvät neuvottelujen edetessä.

Muutoksella ei ole vaikutusta Postin muihin palveluihin. Suunniteltavat muutokset ja yt-neuvottelut eivät liity Anttila Oy:n konkurssiin.

Vastuullisena työnantajana Posti osallistuu henkilöstön tukemiseen muutostilanteessa Uusi polku -tukiohjelmalla, joka tarjoaa valmennusta ja tukea työnhakuun, uudelleenkouluttautumiseen tai yrittäjäksi ryhtymiseen.