Posti tarkastelee kirjelaatikoiden määrää ja tyhjennysaikoja Pohjanmaalla

25.10.2016

Posti on selvittänyt kirjelaatikoiden käyttöä 60-69 -alkuisilla postinumeroalueilla Pohjanmaalla. Kirjelaatikoiden määrää karsitaan nykyisestä niiden vähäisen käytön takia ja muutamia laatikoita siirretään uusille asiakaspaikoille. Osassa kirjelaatikoita tyhjennysaikaa muutetaan nykyisestä. Muutokset tehdään loka-marraskuun aikana.

- Muokkaamme kirjelaatikkoverkostoa vastaamaan asiakkaiden nykyisiä käyttötarpeita. Kirjepostin määrän vähentyessä myös kirjelaatikoiden käyttö on vähentynyt. Vähäisessä käytössä olevat laatikot poistamme katukuvasta. Muutamme myös joidenkin kirjelaatikoiden päivittäisiä tyhjennysaikoja. Muutaman laatikon siirrämme sinne, missä ne palvelevat kirjeitä ja kortteja postittavia asiakkaitamme parhaiten, aluepäällikkö Reijo Uusihauta Postista kertoo.

Muutoksen jälkeen alueella palvelee edelleen kattava noin 500 kirjelaatikon verkosto nykyisen runsaan 600 laatikon sijasta.

Kirjelaatikoiden muutoksista tiedotetaan niiden kyljissä olevissa infolapuissa. Tietoa saa myös Postin asiakaspalvelusta sekä Postin nettisivuilla olevasta kirjelaatikkohausta.

Postilla on kaikkiaan noin 6300 kirjelaatikkoa eri puolilla Suomea. Postinjakajat ja kuljettajat keräävät postilähetykset laatikoista jakelu- ja keräilykierrosten yhteydessä.

Kirjelaatikoiden käyttöastetta seurataan säännöllisesti. Laatikoita poistetaan ja siirretään uusille asiakaspaikoille, mikäli ne ovat vähäisessä käytössä tai vaikka jatkuvan ilkivallan kohteena.