Posti ottaa vahvan jalansijan elintarvikelogistiikassa Suomessa - osakekauppa logistiikkayhtiö Veinen kanssa päätökseen

10.08.2016

Posti on ostanut Veinen koko osakekannan. Kauppa on saatettu päätökseen 10.8.2016. Kilpailu- ja kuluttajavirasto ilmoitti 17.6. hyväksyvänsä kaupan ilman ehtoja. Veine on yksi merkittävimpiä yrityksiä elintarvikelogistiikan toimialalla.

Postin tavoitteena on strategian mukaisesti laajentua elintarvikelogistiikkaan ja hakea kasvua tältä toimialalta.

- Veinellä on pitkäaikainen ja erinomainen osaaminen elintarvikelogistiikassa. Kaupan myötä Posti pystyy toteuttamaan strategiaansa nopeasti ja tehokkaasti. Kaupan ala on suurten rakenteellisen uudistusten edessä. Logistiikan uudenlaiset järjestelyt ja kumppanuudet tuovat kilpailukykyä alan toimijoille, Postin Kuljetuspalveluiden johtaja Jaakko Kaidesoja sanoo.

Kaidesojan mukaan Posti ja Veine voivat tarjota yhdessä kaikille elintarvikealan toimijoille Suomessa koko maan kattavia, kilpailukykyisiä elintarvikelogistiikkaratkaisuja. Erityisosaamisemme painottuu lämpötilasäädeltyihin kuljetuksiin ja terminaaliverkostoon sekä kylmä-, että pakastevarastointiin.

Veine jatkaa toimintaansa Postin tytäryrityksenä, kaupalla ei ole vaikutusta henkilöstön työsuhteisiin. Veinen toimitusjohtajana jatkaa nykyinen toimitusjohtaja Tuomo Rannila. Hän raportoi Postin Kuljetuspalveluista vastaavalle johtajalle Jaakko Kaidesojalle.

- Veine sai sitoutuneen, vastuullisen ja suomalaisen omistajan. Posti kotimaisena logistiikan ammattilaisena pystyy luomaan palvelutuotannolle hyvät edellytykset ja haluaa yhdessä Veinen kanssa ratkaista elintarvikealan logistisia muutoksia, Veine Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Rannila toteaa.

Posti on Suomen suurin logistiikka-alan yritys. Postin strategiana on kasvaa elintarvikelogistiikassa. Posti palvelee jo entuudestaan elintarvikelogistiikassa esimerkiksi noin 100 kunnan ateriakuljetuksissa, ruoan verkkokauppakuljetuksissa, panimoteollisuuden juomalogistiikassa, yritysten kuivaelintarvikkeiden toimitusketjuratkaisuissa sekä leipomotuotteiden kuljetuspalveluissa.

Veinen liikevaihto vuonna 2015 oli noin 54 miljoonaa euroa, ja sillä on noin 130 omaa työntekijää ja lisäksi noin 270 kuljetusyhteistyökumppania. Veine toimii kuudella paikkakunnalla: Seinäjoella, Tampereella, Jyväskylässä, Vantaalla, Mikkelissä ja Kouvolassa. Sen merkittävimpiä asiakkaita ovat kaupan keskusliikkeet ja elintarviketeollisuus.

 

Lisätiedot:
Posti MediaDesk, puh. 020 452 3366 (arkisin klo 9-16.30)