Posti ostaa Kuljetus Kovalaisen

07.10.2016

Posti jatkaa strategiansa mukaista kasvua elintarvikelogistiikassa ja lämpötilasäädeltyjen tuotteiden kuljetuksessa ja ostaa elintarvikkeiden kuljetukseen erikoistuneen Kuljetus Kovalainen Oy:n. Kuljetus Kovalainen on kotimainen kuljetusyhtiö, jonka liikevaihto on noin 15 miljoonaa euroa ja henkilöstöä noin 180.

- Posti vahvistaa markkina-asemaansa erityisesti lämpötilasäädeltyjen tuotteiden kuljetuksessa Pohjois-Suomessa. Yhdessä Kovalaisen kanssa voimme tarjota kattavat logistiikkapalvelut Pohjois-Suomen, Pohjanmaan ja Lapin alueella, sanoo Postin Kuljetuspalveluiden johtaja Jaakko Kaidesoja.

Kaupalla ei ole vaikutusta henkilöstön työsuhteisiin. Kaupan yhteydessä Postille siirtyy Kovalaisen noin 100 ajoneuvoa.

Kuljetus Kovalaisen toimitusjohtaja Martti Kovalainen on tyytyväinen syntyneeseen kauppaan. Hän korostaa asiakkaiden parempaa palvelukykyä yhteistyössä Postin kanssa.

- Olemme todella tyytyväisiä, että voimme jatkaa kaikkien asiakkaiden palvelemista yhdessä Postin kanssa. Jatkossa Pohjanmaan, Pohjois-Suomen ja Lapin alueen yrityksillä on kestävä ja kilpailukykyinen logistinen ratkaisu myös Etelä-Suomeen ja vientiin suuntautuvaan liikenteeseen, Kovalainen toteaa.

Postin markkina-asema kasvaa elintarvikelogistiikassa

Posti osti kesäkuussa elintarvikelogistiikkaan erikoistuneen logistiikkayhtiö Veinen. Posti uskoo, että logistiikan uudenlaiset järjestelyt ja kumppanuudet tuovat kilpailukykyä alan toimijoille. Jaakko Kaidesojan mukaan Kuljetus Kovalaisen ostaminen täydentää omalta osaltaan Veinen kanssa tehtyä yrityskauppaa ja lämpötilasäädeltyjen tuotteiden palvelukenttää, erityisesti maantieteellisesti tarkasteltuna.

- Postin tavoitteena on palvella kattavasti elintarvikelogistiikassa kaikkia alan toimijoita Suomessa.  

Entuudestaan Posti palvelee elintarvikelogistiikassa esimerkiksi noin 100 kunnan ateriakuljetuksissa, ruoan verkkokauppakuljetuksissa, panimoteollisuuden juomalogistiikassa, yritysten kuivaelintarvikkeiden toimitusketjuratkaisuissa sekä leipomotuotteiden kuljetuspalveluissa.

Tavoitteena on toteuttaa kauppa 10.10.2016. Kaupan osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

 

 

Tiiviisti tiedot Kuljetus Kovalainen Oy:stä:

- Noin 180 työntekijää.
- Toimii kuudella paikkakunnalla: Oulu, Pello, Kemi, Rovaniemi, Sodankylä ja Seinäjoki.
- Vahva osaaminen elintarvikelogistiikassa, kuljettaa muun muassa leipomotuotteita.
- Perustettu vuonna 1990.
- Lapin liitto on myöntänyt vuonna 2015 Lapin aluekehittäjäpalkinnon Kuljetus Kovalaiselle. Aluekehittäjäpalkinnon perustana on Kuljetus Kovalaisen pitkään ja määrätietoisesti jatkunut kuljetusalan kehittäminen, mikä on merkittävää erityisesti pitkien etäisyyksien maakunnalle Pohjois-Suomessa.
- Kuljetus Kovalainen Oy tuli toiseksi kansainvälisen maantiekuljetusliitto IRU:n (International Road Transport Union) Paras EU-maantiekuljetusyritys-kilpailussa vuonna 2014.
- Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry valitsi Kuljetus Kovalaisen vuoden 2014 kuljetusyritykseksi.