COMPANY
Tiedotteet ja uutiset

Posti on tehnyt raskaan liikenteen kalustohankintasopimuksia yhteensä 7 miljoonan euron edestä

7.3.2016

Posti on tehnyt kolmen yrityksen kanssa sopimukset raskaan liikenteen kalustohankinnoista. Sopimukset koskevat perävaunuja ja kontteja eli vaihtokuormatiloja. Sopimusten arvo on lähes seitsemän miljoonaa euroa. Sopimukset on tehty vuoden 2015 ja 2016 aikana Forssassa toimivan Fokor Oy:n, Kolppissa toimivan Ekeri Oy:n ja Närpiössä toimivan Närko Oy:n kanssa.

- Meille on ensisijainen tärkeää, että kuljetuskalustomme on turvallinen ja täyttää meidän sekä asiakkaidemme tarpeet ja vaatimukset myös eri sääolosuhteissa. Kokeilemme rohkeasti myös uutta teknologiaa kuten kaasuautoja myös raskaan liikenteen osalta, kertoo kuljetuspalveluista vastaava johtaja Jaakko Kaidesoja Postista.

Hankinnan taustalla ovat niin kaluston uusiminen kuin esimerkiksi Postin onnistunut strategian mukainen siirtyminen Suomessa puolueettoman kotimaanjakelijan rooliin. Posti myi alkuvuodesta 2015 Skandinavian maantierahtiliiketoiminnan sekä kansainvälisen maantie-, lento- ja merirahtiliiketoiminnan Suomessa.

- Voimme toimia Suomessa common carrier -toimijana, mikä tarkoittaa puolueetonta kotimaan jakelijaa, jolla ei ole omaa kansainvälistä liikennettä. Tarjoamme Suomessa ja Suomeen saapuvien tavaroiden nouto- ja jakelukuljetukset, hoidamme lähetysten terminaalikäsittelyn ja kuljettamisen koko maan kattavalla jakeluverkostolla, Kaidesoja toteaa.

- Postin henkilöstön ammattitaidon ja osaamisen lisäksi valtakunnallinen jakeluverkosto, kuljetusten nopeus ja tasainen korkea laatu ovat Postin valttikortteja kuljetuspalveluissa. Myös suomalaisuus nähdään yhtenä voimavarana: Posti koetaan luotettavana ja neutraalina kuljetuskumppanina, sanoo Kaidesoja.