Posti kuljettaa Uudenkaupungin laitosateriat ja kotiateriat

18.02.2016

Helmikuusta alkaen Posti kuljettaa Uudenkaupungin laitos- ja kotiateriat kaupungin alueella. Viikon noin 2600 ateriaa valmistetaan myös Uudenmaankaupungin omistaman Arkea Oy:n omassa ravintokeskuksessa.

Laitosateriat kuljetetaan 34 eri toimipisteeseen, kuten päiväkoteihin ja asumis- ja hoivapalveluyksikköihin. Uudenkaupungin kotipalveluasiakkaille kuljetetaan arkipäivisin 80 kotiateriaa.

Posti kuljettaa ateriat arkipäivisin asiakkaille sopimuksen mukaan lämpimänä tai jäähdytettynä.

- Meille on tärkeää, että asiakkaamme saavat laadukasta ja maukasta ruokaa joka toimitetaan täsmällisesti ja luotettavasti. Posti on luotettava kuljetuskumppani ja kun ruokalähetyksiä viedään erityisesti vanhuksille, Postin työasussa oleva tuttu työntekijä tuntuu turvalliselle. Yhteistyö Postin kanssa sujuu hienosti, kertoo Arkean palvelujohtaja Sanna Malaska.

Ateriakuljetukset ovat tiukkaan aikataulutettu ja sitovat paljon kuljetuskalustoa lyhyiksi ajoiksi päivittäin. Se edellyttää Postilta resursseja sekä varautumista myös päivittäisiin muutoksiin. Laadullisina perusteina valintaan vaikuttivat muun muassa suunnitelmat poikkeustilanteiden varalle henkilöstön ja kuljetuskaluston osalta sekä ympäristövaikutusten huomioiminen.

- Olemme iloisia, että saamme tehdä yhteistyötä ateriakuljetuksissa Arkean kanssa ja kuljettaa aterioita Uudenkaupungin asukkaille. Näemme, että Posti voi omalta osaltaan yhdessä kuntien kanssa kehittää kuntien logistiikkatarpeissa, sanoo ateriakuljetuspalveluista vastaava päällikkö Pekka Kuronen.

Posti toteuttaa ateriakuljetuksia tällä hetkellä noin 100 paikkakunnalla: viemme vuodessa 2 miljoonaa ateriaa koteihin ja päivittäin 500 000 ateriaa päiväkoteihin, kouluihin, palvelutaloihin ja muihin kuntien toimipisteisiin. Kaikki Postin tarjoamat alueelliset ateriakuljetukset ovat asiakaskohtaisesti räätälöityjä ratkaisuja, jolloin kuljetusajat ja paikat sekä toimintatavat on sovittu asiakkaan tarpeen mukaan. Posti koetaan tutuksi ja luotettavaksi kuljetuskumppaniksi. Vuoden 2015 alusta alkaen kaikki Postin palvelut Suomessa ovat 100 % hiilineutraaleja.