Posti kerää maailmanennätysmittaisen onnittelun 100-vuotiaalle Suomelle

29.10.2016

Syntymäpäiviä viettäviä tavataan muistaa onnittelulla. Posti on mukana Suomi 100 -hankkeessa, jolla juhlistetaan 100-vuotiasta Suomea vuonna 2017.

Postin arki on osa Suomen juhlaa - Posti kulkee eri puolella Suomea, tapaa arjen työssään kansalaisia ja kerää samalla maailmanennätysmittaisen yhteisen juhlavuoden onnittelun. Posti julkaisee myös ensimmäistä kertaa maailmassa postimerkin, jossa postimerkki koostuu mosaiikkimaisesti kasvokuvista. Kansalaisilla on mahdollisuus päästä mukaan historialliseen merkkiin.

Onnitteluviestiin ennätysmäärä nimiä eri puolilta Suomea

100-vuotias ansaitsee mittavat onnittelut. Postin tavoitteena onkin kerätä Suomessa asuvilta, ulkosuomalaisilta ja muilta Suomen ystäviltä ennätysmäärä nimiä juhlavuoden onnitteluun. Onnittelu luovutetaan ennen itsenäisyyspäivää tasavallan presidentille.

Onnittelu matkaa Postin kyydissä halki Suomen pohjoisesta etelään, pysähtyen eri paikkakunnilla allekirjoitettavaksi. Nimenkirjoituksen voi tehdä posteissa, eri puolella Suomea järjestettävissä tapahtumissa sekä myös netissä.

Onnitteluviestin kerääminen aloitetaan tammikuussa 2017. Tarkemmat tiedot julkaistaan lähempänä ajankohtaa.

Tuhansia kuvia tullut postimerkkiin - vielä viikko aikaa osallistua

Suomalaisilta on tullut jo tuhansia kuvia juhlavuoden postimerkkiin. Postimerkin toteutus on ainutlaatuinen koko maailmassa sekä tekniikaltaan että idealtaan.

Kuva koostuu kansalaisten kasvokuvista, jotka järjestellään teknologian avulla mosaiikkimaisesti kuhunkin kymmenen postimerkkiä sisältävään vihkoon. Kuvakollaasi on aseteltu Suomen kartan muotoon ja osa kuvista rajautuu postimerkkien sisälle, osa taustalle. Käytännössä samoja kuvia käytetään useaan kertaan, mutta aina eri järjestyksessä. Sininen sävytys tekee julkaisusta yhtenäisen.

Kaikilla sääntöjen mukaisilla kuvilla on mahdollisuus päästä postimerkkivihkoon. Kuvia voi lähettää vielä viikon ajan 4.11. asti Postille osoitteessa www.posti.fi/suomi100

Juhlavuoden kuosi Postin pakkausmateriaaleissa

Posteihin tulee myyntiin Suomi 100 -kuosilla varustettuja pakkaustuotteita, joilla vastaanottajaa voi tervehtiä juhlavuoden Suomi 100 -teemalla.

Posti on ollut tärkeä osa yhteiskuntaamme jo kohta 400 vuotta, ja haluaa olla sitä myös jatkossa. Palvelemme Suomessa henkilöasiakkaita ja yrityksiä, pidämme huolta kaupankäynnin ja arjen sujuvuudesta.