Posti käynnistää yt-neuvottelut Uudenmaan varhaisjakelussa

08.06.2016

Postin hoitama sanomalehtien varhaisjakelu päättyy osassa Uuttamaata, ja Posti käynnistää yhteistoimintaneuvottelut Uudenmaan varhaisjakelussa. Alustavan arvion mukaan henkilöstön vähentämistarve Postin varhaisjakelussa on enintään 370 henkilöä.

Muutoksen taustalla ovat jatkuvasti kohoavat jakelun yksikkökustannukset sanomalehtien tilauksien ja jakelupäivien vähentymisen vuoksi. Media-alalla on tarve etsiä sanomalehtien jakeluun ja jakelukustannuksiin uudenlaisia ratkaisuja (lue Helsingin Sanomien uutinen).

Yhteistoimintaneuvottelut alkavat 13.6. Postin asiakkaiden muuttuneiden tarpeiden ja ilmoitusten vuoksi. Kohderyhmään kuuluu 538 Postin varhaisjakelussa Uudellamaalla työskentelevää henkilöä. Henkilöstövaikutukset täsmentyvät neuvottelujen edetessä. Alustavan arvion mukaan henkilöstön vähentämistarve on enintään 370 henkilöä.

Vastuullisena työnantajana Posti osallistuu henkilöstön tukemiseen muutostilanteessa Uusi polku -tukiohjelmalla, joka tarjoaa valmennusta ja tukea työnhakuun, uudelleenkouluttautumiseen tai yrittäjäksi ryhtymiseen.

Varhaisjakelu Postin hoitamana jatkuu pääkaupunkiseudulla ja osassa Uuttamaata

Sanomalehtien varhaisjakelu jatkuu alueella normaaliin tapaan vähintäänkin loka-marraskuulle Postin hoitamana sekä muutoksen jälkeenkin Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla sekä osassa Uuttamaata.

Muutoksen kohteena olevilla alueilla jakelumuutoksen päivämäärä tarkentuu kesän aikana.

Muutoksella ei ole vaikutusta Postin hoitamaan varhaisjakeluun muualla maassa, Postin perusjakeluun tai Postin muihin palveluihin.

Uudenmaan alueella jaetaan niin sanottuja yhteisjakelulehtiä. Näiden varhaisjakelu jatkuu tämän hetkisen arvion mukaan loka-marraskuulle. Posti joutuu luopumaan yhteisjakelulehtien varhaisjakelusta, sillä varhaisjakeluun ei jää enää riittävästi lehtiä jaettavaksi kannattavan toiminnan varmistamiseksi.

Yhteisjakelulehtiä ovat Aamuposti, Etelä-Suomen Sanomat, Hangö tidningen-Hangon Lehti, Helsingin Sanomat, Hufvudstadsbladet, Kauppalehti, Keski-Uusimaa, Kouvolan Sanomat, Kymen Sanomat, Loviisan Sanomat, Länsi-Uusimaa, Salon Seudun Sanomat, Sipoon Sanomat, Turun Sanomat, Västra Nyland ja Östnyland.

Posti keskustelee kustantajien kanssa eri vaihtoehdoista. Postille ilmoitetun mukaan lehtitalot päättävät kesän ja alkusyksyn aikana, millaisen jakelupalvelun lehdilleen haluavat ja millä alueella, ja tiedottavat tilaajilleen mahdollisista muutoksista.

 

Päivitetty 8.6.2016 klo 14.30: lisätty linkki Helsingin Sanomien uutiseen.