Posti jatkaa vastuullisten energiankäyttäjien joukossa

14.10.2016

Posti on liittynyt ensimmäisten joukossa mukaan uudelle energiatehokkuussopimuskaudelle 2017-2025. Energiatehokkuussopimus on vapaaehtoinen sitoumus energiatehokkuuden parantamiseksi. Posti on allekirjoittanut sopimuksen nyt toista kertaa.

- Olemme asettaneet tavoitteen vähentää toimitilojemme energiankulutusta 10,5 prosentilla. Tarkastelemme kulutusta vuosilta 2014-2025, Postin yritysvastuujohtaja Appu Haapio sanoo.

Toimenpiteet kohdistuvat kiinteistöihin, joissa energiankulutus on suurinta. Postissa korvataan vanhentuvaa valaistustekniikkaa ledivaloilla. Uudet tilat, kuten Pirkkalan terminaali, on toteutettu mahdollisimman energiatehokkaasti. Saneerausten yhteydessä valaistus toteutetaan pääsääntöisesti led-valaistuksella. Valaistus aiheuttaa lähes 60 prosenttia Postin toimitilojen energiankulutuksesta.

- Sopimus tukee ympäristöohjelmamme tavoitetta vähentää hiilidioksidipäästöjä 30 prosenttia vuoteen 2020 mennessä. Haluamme osallistua ilmastotalkoisiin, Haapio toteaa.

Suomi on sitoutunut tiukkoihin tavoitteisiin energiatehokkuuden parantamiseksi. Energiatehokkuussopimukset ovat valtion ja toimialojen yhdessä valitsema keino täyttää Suomelle asetetut kansainväliset energiatehokkuusvelvoitteet ilman uutta lainsäädäntöä tai muita uusia pakkokeinoja. Sopimusten tavoite on tehostaa energiankäyttöä teollisuudessa, energia- ja palvelualalla, kiinteistöalalla, kunta-alalla sekä öljylämmityskiinteistöissä.

Lisätietoja osoitteessa http://www.energiatehokkuussopimukset2017-2025.fi/