COMPANY
Tiedotteet ja uutiset

Posti Group perustaa noutopisteverkoston Baltiaan

16.2.2016

– vahvempi rooli kansainvälisessä verkkokaupassa ja kuluttajien pakettipalveluissa

 R-kioski

Posti Group vahvistaa rooliaan kansainvälisessä verkkokaupassa. Posti on perustanut Baltiaan noutopisteverkoston, joka palvelee kuluttajia ja yrityksiä Virossa, Latviassa ja Liettuassa kauppojen ja kioskien yhteydessä. Verkosto tulee käsittämään 1 200 lähetysten noutopistettä ja on laajin noutopistekokonaisuus Baltiassa.

- Viemme Suomessa hyväksi havaitun noutopistekonseptin vahvistamaan pakettipalvelujamme Baltiassa. Noutopisteverkosto avaa suomalaisille yrityksille ja erityisesti verkkokaupoille loistavan kanavan palvella Baltian alueen asiakkaita.

Uudet noutopisteet tarjoavat paikallisille kuluttajille kauppojen ja kioskien yhteydessä pitkät aukioloajat ja helpon tavan vastaanottaa paketteja, sanoo Riku Kuusisto, Postin Pakettipalveluiden ja Palvelupisteverkoston johtaja.Posti Groupin strategiana on olla asiakkaan ensisijainen valinta logistiikkapalveluissa Baltiassa. Oma noutopisteverkosto vahvistaa yhtiön Baltiassa tarjoamaa toimitusketjua rahdista varastointiin ja toimituksiin loppukäyttäjille. Kuluttajille Posti Groupilla on Baltiassa entuudestaan kotiinkuljetuspalvelu ja Virossa lisäksi 85 pakettiautomaatin verkosto. Posti Group on toiminut Baltiassa nimellä Itella Logistics vuodesta 2006 lähtien.

Noutopisteverkosto tukee verkkokauppaa

Posti Groupin Baltian noutopisteet sijaitsevat kumppaniyrityksissä, joita ovat tunnetut ketjut Topo centras (Liettua), Aibe (Liettua ja Latvia), Pastastacija (Latvia) ja R-kioski (Viro). R-kioskilla on entuudestaan postipalveluita Suomessa 112 palvelupisteessä. Ensimmäiset lähetykset vastaanotettiin uusista noutopisteistä tammikuussa. Noutopisteverkostoa laajennetaan Baltiassa edelleen uusilla kumppanuuksilla.- Baltian alueen verkkokauppa on kasvanut kaksinumeroisin luvuin viime vuosina, ja verkko-ostaminen lisääntyy erityisesti ulkomailta.

Noutopisteverkostomme on jatkossa myös kansainvälisen verkkokaupan käytössä, Kuusisto sanoo.Uusi noutopisteverkosto tuo verkkokauppojen toimitusvalikoimaan yhden vaihtoehdon lisää. Verkkokauppa voi tarjota tilaajille uutta toimitustapaa Itella Parcel Shopeihin, jotka sijaitsevat keskeisillä paikoilla ja palvelevat laajoin aukioloajoin.