Posti Group Oyj:n lakiasiainjohtajaksi Kaarina Ståhlberg

18.01.2016

Oikeustieteen kandidaatti, LL.M. (Columbia University, New York) Kaarina Ståhlberg, 49, on nimitetty Posti Group Oyj:n uudeksi lakiasiainjohtajaksi ja laajennetun johtoryhmän jäseneksi 1.3.2016 alkaen.

Ståhlberg on viimeksi toiminut itsenäisenä ammatinharjoittajana ja sitä ennen Fortumin lakiasiainjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä. Ennen Fortumia Ståhlberg työskenteli asianajotoimisto White & Casen lakimiehenä sekä 13 vuoden ajan Nokialla eri esimies- ja lakimiestehtävissä, mm. Nokian hallituksen ja sen valiokuntien sihteerinä ja juridisena neuvonantajana.

- Postilla on ilo saada tiiminsä oman alansa huippuammattilainen. Kaarinalla on laaja kokemus kansainvälisesti toimivista julkisista yhtiöistä ja hänellä on vahvaa osaamista yritysjuridiikasta, julkisen yhtiön hallintotavoista ja sääntelystä sekä yrityskaupoista. Kaarinan asiantuntemus tukee Postin kykyä toteuttaa uudistumis- ja kasvustrategiaa, korostaa Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen.

- Posti on tällä hetkellä erittäin mielenkiintoisessa ja haastavassa vaiheessa, jossa se uudistuu yhtiönä postimarkkinoiden vapautuessa ja digitalisaation muuttaessa liiketoimintamalleja. Olen hyvin motivoitunut ja iloinen mahdollisuudesta tulla mukaan tukemaan Postin liiketoimintaa tässä murrostilanteessa, toteaa Ståhlberg.  

Tehtävässään Ståhlberg raportoi toimitusjohtaja Maliselle.

Postin nykyinen lakiasiainjohtaja, varatuomari Pekka Leskinen jää eläkkeelle tänä keväänä. Leskinen tuli vuonna 1992 Posti- ja Telelaitokseen, jonka yhtiöittämisestä hän vastasi vuonna 1994. Postin lakiasiainjohtajana hän on toiminut vuodesta 1998.

- Haluan kiittää Pekka Leskistä pitkäaikaisesta ja erittäin ansiokkaasta työstä tämän konsernin hyväksi sekä toivottaa hänelle parhainta menestystä tuleville vuosille, sanoo Malinen.