COMPANY
Tiedotteet ja uutiset

Posti etsii yhä yhteistyökumppania Sevettijärvelle

11.2.2016

Posti etsii yhä yhteistyökumppania, joka voisi ottaa postipalvelut hoitoonsa Inarin Sevettijärvellä. Kylän postipalvelut loppuivat elokuussa 2015 aiemman yrittäjän lopetettua toimintansa.

- Haluamme ilman muuta tarjota lähipostipalvelut myös sevettijärveläisille. Teemme koko ajan aktiivisesti töitä löytääksemme uuden yhteistyökumppanin, joka voisi hoitaa postipalvelut, Postin palvelupisteverkostosta vastaava Anna Lehtonen kertoo.

Yhteistyökumppanin lopetettua liiketoimintansa sevettijärveläisten lähin posti sijaitsee Inarissa. Posti on yrittänyt löytää kumppania myös Näätämön kylästä, jonne on matkaa noin 30 kilometriä. Tähän mennessä yrittäjää ei ole löytynyt.

Lehtonen toivoo, että postipalveluille löytyisi kiinnostunut yrittäjä. Postipalvelut veisivät taustatöineen vain noin 30 minuuttia päivän työajasta. Luovutettavia lähetyksiä Sevettijärvellä on noin viisi päivässä ja lähteviä paketteja keskimäärin yksi päivässä. Sevettijärvellä on pari sataa asukasta.

- Aloitamme mielellään yhteistyön alueella, jos sieltä vain löytyy kumppani. Uskon, että yhdessä asiakkaiden ja yrittäjien kanssa löydämme tähän ratkaisun, Lehtonen sanoo.

Ilmainen kuljetus Sevettijärvelle

Tällä hetkellä sevettijärveläiset voivat tilata saapuvat paketit kuljetettaviksi Sevettijärvelle maksutta.

- Posti kulkee linja-auton kyydissä, joten asukkaat saavat lähetyksensä noudettua lähimmältä bussipysäkiltä linja-autoreitin varrelta. Kirjeet voi lähettää Sevettijärventien Postin keltaisen kirjelaatikon lisäksi omasta postilaatikosta Noutomerkkipalvelua hyödyntäen, korostaa Lehtonen.

Noutomerkkipalvelussa kirjeet lähtevät eteenpäin, kun perusjakelun postinjakajalla on saapuvaa postia jaettavaksi kyseiseen postilaatikkoon tai postilaatikkoryhmään, jossa asiakkaan postilaatikko sijaitsee.