Pakettiliikenne kiihtyy - Posti toimittaa paketteja noudettaviksi myös läpi viikonlopun

16.12.2016

Joulun pakettiliikenne on vilkkaimmillaan, ja pakettien toimitus jatkuu maanlaajuisesti myös viikonloppuna. Nyt joulun alusviikoilla toimitamme yli miljoona pakettia ja noin 40 miljoonaa lähetystä viikossa. Viikonloppuna jaetaan osassa maata myös joulukortteja ja postia, jotta maanantaille ei synny sumaa.

Posti toimittaa viikonloppuna paketteja noudettaviksi posteihin sekä pakettiautomaatteihin ja paketteja jaetaan myös koteihin. Postin omat myymälät palvelevat pidennetyin aukioloajoin lauantaina klo 10-16 ja sunnuntaina klo 12-16, jotta lähetysten noutaminen olisi mahdollisimman sujuvaa. Myös yhteistyökumppaneiden hoitamat postit palvelevat laajoin aukioloajoin. Myymäläkohtaiset tiedot löytyvät osoitteesta www.posti.fi/postit.  

Jos odottaa pakettia, sen kulkua voi seurata lähetystunnuksella posti.fi-sivuilla tai mobiilista Posti-sovelluksella.

Joulupakettien suureen määrään on Postissa varauduttu lisäämällä kotiinkuljetuksia. Jos jonkin myymälän tai pakettiautomaatin hyllyt täyttyvät noutamattomista lähetyksistä, paketteja toimitetaan kotiin. Pyydämme asiakkaita noutamaan lähetykset ja paketit ajoissa, jotta myymälöihin ja pakettiautomaatteihin mahtuu lisää noudettavia lähetyksiä. Kaikki ajoissa lähetetyt paketit toimitetaan jouluksi perille.

Joulutervehdyksiä voi lähettää 2. luokan kirjeenä vielä maanantaina 19.12. ja 1. luokan kirjeet kerkeävät perille jouluksi, kun ne ovat keskiviikkona 21.12. Postin kuljetuksessa mukana. Jos lähetät jouluisen tervehdyksen netistä tai Posti ja Postikortti-sovelluksesta, viimeinen lähetyshetki on 21.12. kello 12 mennessä.

Video: Miljoonan paketin viikot Postin logistiikkakeskuksessa Vantaalla

Katso video Postin YouTube-kanavalla.