On aika muistaa veteraaneja kortilla – itsenäisyyspäivän korttikeräys alkaa

03.11.2016

Itsenäisen Suomen täyttäessä 99 vuotta voi veteraaneja ja sotaleskiä ilahduttaa henkilökohtaisesti kortilla. Posti järjestää toista kertaa korttikeräyksen ja vie kortit perille Suomen Sotaveteraaniliiton, Sotainvalidien Veljesliiton, Rintamaveteraaniliiton ja Kaatuneitten Omaisten liiton antamien osoitetietojen mukaan. Viime itsenäisyyspäivänä kampanjassa jaettiin veteraaneille 15 000 tervehdystä.

Tervehdykset ja kiitokset veteraaneille voi lähettää Postille osoitteeseen: 
Posti Oy, Postikorttikampanja veteraaneille, PL 7230, 00002 HELSINKI

Kortit jaetaan perille itsenäisyyspäiväksi, joten ne tulee lähettää viimeistään 23.11.

Viime vuonna suomalaiset vauvasta vaariin osallistuivat korttien lähettämiseen, mukana oli koululuokkiakin ja monet olivat askarrelleet kortteja itse. Korttien lähettäjien ja saajien tunnelmista kerrottiin viime itsenäisyyspäivän jälkeen tiedotteessa.

Lisätietoja: www.posti.fi/kiitos

Sinivalkoiset tunnelmat postimerkkiin

Marraskuun 4. päivä tulee myyntiin itsenäisyyspäivää juhlistava Omakuvapostimerkki. Kotimaan ikimerkki on myynnissä Postin verkkokauppassa ja muun muassa Postin omissa myymälöissä. Sinivalkoisia tunnelmia välittävän postimerkin ovat suunnitelleet Susanna Rumpu ja Ari Lakaniemi.

Suomi 100 -juhlavuonna jaetaan veteraaneille villasukat

Suomen sotiin vuosina 1939-1945 osallistuneita veteraaneja on keskuudessamme alle 20 000 henkeä. Suomen juhlavuonna heitä halutaan muistaa erityisesti.

Yksi tapa osallistua on neuloa villasukat Villasukat veteraaneille -kampanjaan. Jaana Willmanin perustama kampanja haluaa muistaa ja osoittaa kunnioitusta veteraaneja kohtaan.

- Edesmennyt isäni oli veteraani, mistä idea lähti liikkeelle. Halusin jollakin tavalla osoittaa kunnioitusta ja muistamista veteraaneja kohtaan lähestyvän juhlavuoden kunniaksi. Ensimmäiset vapaaehtoiset aloittivat villasukkien kutomisen jo kesällä. Mukaan ehtii vielä hyvin, ja sukkia voi neuloa aina ensi vuoden syksyyn asti, Willman sanoo.

Villasukkia jaetaan veteraaneille juhlavuoden tapahtumissa ensi vuonna. Posti osallistuu kampanjaan kuljettamalla villasukat veteraaneille, jotka eivät pääse paikalle tapahtumiin. Sukkamallista ja toimitusosoitteesta saa tietoa Facebook-sivustolla Villasukat veteraaneille, Suomi 100 vuotta. Hanke on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.