Näin nopeasti voi käyttää pakettiautomaattia

15.12.2016

Korsossa tapahtuu, päivän nopein pakettiautomaattinouto tehtiin keskiviikkona Korson Maakotkantien S-marketin pakettiautomaatista. Nopeimmillaan paketin hakeminen pakettiautomaatista onnistui 36 sekunnissa saapumisilmoitustekstiviestin kilahtamisesta kännykkään.

Postin pakettiautomaatin yhteyteen avattiin tiistaina Korsossa joulupakettien noutopiste, josta voi myös noutaa lähetyksiä. Pakettiautomaateilta vapautuu tilaa uusille lähetyksille sitä mukaa, kun vastaanottajat noutavat lähetyksiä. Yksittäisellä pakettiautomaatilla pakettimäärä elää jatkuvasti, ja Postin erityistoimenpiteet varmistavat, ettei sumaa pääse syntymään.

- Joulupakettien noutopiste on saanut asiakkailta ilahtuneen vastaanoton. Pystytämme tarvittaessa suosituimpien pakettiautomaattien viereen tilapäisiä palvelupisteitä kiireisimmiksi päiviksi. Kuljetamme paketteja myös suoraan vastaanottajille, joten kaikki paketit saadaan varmasti perille jouluksi, Postin pakettiprosessista vastaava Peter Staven kertoo.

Tällä viikolla Korson lisäksi palvelupiste avataan Hakaniemen Ympyrätalon ja Vuosaaren Columbuksen S-markettien pakettiautomaateille. Palvelupisteiden sijaintia vaihdetaan tarpeen mukaan.

Ripeä noutaminen vauhdittaa pakettiliikennettä

Joulun pakettisesonki on kuumimmillaan. Tällä viikolla Postissa ylitetään näillä näkymin miljoonan paketin viikkovolyymin raja. Paketeista valtaosa on posteista ja pakettiautomaateista noudettavia lähetyksiä. Suomalaiset noutavat tilaamansa verkkokauppaostokset keskimäärin vuorokauden sisällä saapumisilmoituksen saamisesta. Ripeys on valttia etenkin näinä joulun alusviikkoina, kun verkkokauppaostoksia on liikkeellä ennätysmäärä.

- Mittasimme vuorokauden keskimääräiset säilytysajat kaikilla Suomen pakettiautomaateilla. Ripeimmät pakettien noutajat "top 5" asuvat tällä hetkellä Kemissä, Tampereella, Turussa, Espoossa ja Helsingissä. Verkkokauppaostokset ovat haluttuja, joten asiakkaat tulevat ilahduttavan nopeasti hakemaan omansa, Staven kiittää.

Postin pakettiautomaattien käyttö on yhä vilkkaampaa, tänä jouluna niiden kautta kulkee 35 % enemmän lähetyksiä kuin viime jouluna. Kaikkiaan noin 3 000 verkkokauppaa tarjoaa toimituksia pakettiautomaatteihin. Postin pakettiautomaatti on halutuin tapa vastaanottaa verkkokauppaostoksia.

Postin pakettiautomaatteja on maanlaajuisesti yhteensä 480. Ensi vuonna paketteja saa myös kerrostalojen aulaan tulevista uusista Postin pakettilokerikoista.

Joulun pidennetyt aukioloajat auttavat pakettien noutamisessa

Postin omat myymälät palvelevat joulun alla pidennetyin aukioloajoin, arki-iltaisin kello 20 asti. Pakettien noutamisessa kannattaa hyödyntää näitä myöhäisimpiä tunteja, jolloin asiakkaita on liikkeellä vähemmän. Postin omat myymälät ovat ensi viikonloppuna 17.-18.12. auki sekä lauantaina klo 10-16 että sunnuntaina klo 12-16.

Kauppojen ja kioskien ylläpitämät postit palvelevat omien pitkien aukioloaikojensa mukaan. Pakettiautomaatit sijaitsevat liikkeiden yhteydessä, ja niillä on pitkät aukioloajat.

Kotimaan joulupakettien viimeinen lähetyspäivä pakettiautomaateilta, verkkopalvelusta ja Posti-mobiilisovelluksesta on 21.12. ja posteissa päivää aiempi 20.12.

Lisätietoa Postin joulusta ja lähetysajoista www.posti.fi/joulu.

Postin jouluapulaiset palvelivat asiakkaita Korson pakettiautomaatilla keskiviikkona 14. joulukuuta.