Kuvakilpailu käynnistyy: haluatko saunasi postimerkkiin?

04.06.2016

Posti ja Ilta-Sanomat käynnistävät tänään sauna-aiheisen kuvakilpailun. Kesän lopuksi kuvista valitaan neljä parasta, jotka julkaistaan postimerkeissä keväällä 2017.

- Tavoitteena on löytää visuaalisesti mielenkiintoisia postimerkkeihin soveltuvia sauna-aiheisia kuvia. Postimerkkeihin päätyvät kuvat leviävät ympäri maailman ja omalta osaltaan levittävät Suomi-kuvaa, Design Manager Tommi Kantola Postista sanoo.

Suomessa on yli kolme miljoonaa saunaa, mutta erilaisia saunarituaaleja lienee yhtä monta kuin saunojaakin.

- Sauna kuuluu kaikkiin vuodenaikoihin, muuta erityisesti kesään. Juhannuksena arvion mukaan lämpiää yli miljoona saunaa. Saunanlämmityksen, saunomisen ja juhannustaikojen välissä kannattaa ottaa muutama sauna-aiheinen valokuva ja osallistua kilpailuun, Kantola kannustaa.

Yhteisjulkaisu Åland Postin kanssa

Kesän aikana Ahvenanmaalla Åland Post ja Ålandstidningen järjestävät samanlaisen kuvakilpailun.

Posti julkaisee viisi saunapostimerkkiä Suomi Finland -tunnuksilla, joista neljä tulee Ilta-Sanomien kuvakilpailun kautta ja yksi Ahvenanmaan kuvakilpailusta. Ahvenanmaan posti puolestaan julkaisee kaksi postimerkkiä Åland-tekstillä, joissa on yksi kuva molemmista kilpailuista.

- Aiemmin julkaistut huussi- ja latosarjat ovat olleet suosittuja. Se, että kuva haetaan kilpailulla ja on aiheeltaan suomalaisia koskettava, on saanut monet tarttumaan kameraan, Kantola toteaa ja toivoo vilkasta kuvakesää.

Näin osallistut

Kilpailusäännöt (PDF)

Edellisen kerran sauna-aihe on näkynyt Päivi Vainionpään postimerkeissä vuonna 2009.
Olipa kyseessä sitten lähikuva tai koko rakennus maisemineen, kannattaa kuvaajan muistaa postimerkin pieni koko.