Jyväskylässä Mestarin Herkun ruokaostokset voi ostaa verkosta kotiin kuljetettuna - logistiikkakumppanina Posti

08.02.2016

Posti ja Osuuskauppa Keskimaa ovat tehneet yhteistyösopimuksen Mestari Herkun ruoan verkkokauppaostosten kotiinkuljetuksesta Jyväskylän seudulla. Palvelu sisältää aikataulutetut  kotiinkuljetukset 15-20 kilometrin säteellä Jyväskylän keskustasta.

Posti noutaa asiakkaan tekemät ostokset Mestarin Herkun Jyväskylän keskustassa sijaitsevasta tavaratalosta ja toimittaa ne vastaanottajille arkisin kello 17-21 ja lauantaisin klo 12.00 -15.00 välisenä aikana sovitusti 30 minuutin aikaikkunassa. Tuotteet tilataan ja maksetaan Mestari Herkun verkkokaupassa. Tuotteiden keräämisestä ja pakkaamisesta vastaa Mestarin Herkku.

Kuljetuksissa Posti käyttää erityisesti ruoan verkkokauppatoimituksiin suunniteltuja laatikoita, joissa ovat omat erilliset paikat kuiva- ja kylmätuotteille. Laatikon väliseiniä voi siirtää sen mukaan, kuinka paljon kuiva- tai kylmätuotteita lähetyksessä on. Tuotteet ovat kuljetuslaatikoissa muovipusseissa, mutta pehmopaperit, juomakorit tai muut vastaavat tilaa vievät toimitetaan myyntipakkauksissa. Helteillä kuljetuslaatikoissa käytetään kylmiä geelimattoja, elintarvikkeiden kuljetukseen ja säilytykseen tarvittava kylmäketju säilyy koko toimituksen ajan.

Verkkokaupassa asiakkaille tarjotaan lähes koko Mestarin Herkun valikoima, yhteensä noin 13 000 päivittäistavaratuotetta. Mukana ovat sekä valtakunnalliset brändit että paikalliset erikoisuudet. Lisäksi verkosta voi tilata myös Mestarin Herkun palvelutiskien tuotteita kuten PikAterian valmiita ruoka-annoksia. Alkoholipitoisia juomia ei lain mukaan saa kotiin kuljettaa eikä tupakkatuotteita saa myydä verkossa lainkaan.

Ruuan verkkokauppa kasvaa ja tilaaminen verkkokaupasta on entistä helpompaa

Sokos-keskuksessa sijaitseva Mestarin Herkku kokeili verkkokauppaa ensimmäistä kertaa jo reilut 15 vuotta sitten. Myyntipäällikkö Miikka Mikolan mukaan aika ei silloin ollut verkkokaupalle kypsä.  

- Uskomme, että nyt on oikea aika ja kysyntää riittää. Aiomme arvioida saadun kokemusten perusteella, millaisia kehitysmahdollisuuksia ruoan verkkokaupalla voisi olla laajemminkin Keski-Suomessa. Valitsemme verkkokaupan asiakkaille vain tuoreimpia tuotteita, joissa on mahdollisimman pitkä käyttöaika. Jos tuote on tilapäisesti loppunut, se voidaan korvata vastaavalla, mikäli asiakas on antanut siihen luvan. Tarvittaessa voimme soittaa asiakkaalle, Mikola toteaa. 

Posti kokeilee kylmälaatikkoa koko maassa

Ruuan tilaaminen verkkokaupasta on entistä helpompaa, kun ruokalähetyksen voi jatkossa saada myös suoraan kotipihalla olevaan kylmälaatikkoon. Posti testaa uudenlaisia kylmälaatikoita haja-asutusalueilla. Kokeilu on tällä hetkellä menossa Rauman ja Turun seudulla neljällä paikkakunnalla ja kokeilu laajennetaan koko maahan. Palvelussa viileänä kuljetettavat elintarvikkeet toimitetaan perille samaan aikaan päiväpostin kanssa.

Palvelumalli helpottaa merkittävästi kuluttajien arkea, esimerkiksi niitä kotona asuvia vanhuksia ja perheitä joilla ei ole mahdollisuutta käyttää autoa tai käydä kaupassa. Myös asiakkaan valinnanvara lisääntyy, kun ruokaostokset voi tehdä muualtakin kuin lähikaupasta.

 

Lisätietoja

Postin MediaDesk, puh. 020 452 3366 (ma-pe 9.00-16.30)

Osuuskauppa Keskimaa/Mestarin Herkku: myyntipäällikkö Miikka Mikola, puh. 050 5938 326
Mestarin Herkun verkkokauppa löytyy osoitteesta foodie.fi/keskimaa