Jussi Kuutsa on nimitetty Itella Venäjän johtajaksi

03.11.2016

KTM Jussi Kuutsa, 52, on nimitetty Itella Venäjän johtajaksi ja Posti Group Oyj:n johtoryhmän jäseneksi 1.1.2017 alkaen.

Kuutsa siirtyy Postiin SRV Oyj:n maajohtajan tehtävästä, jota hän on hoitanut elokuusta 2010 alkaen. Ennen SRV:tä hän työskenteli Stockmann Oyj:n ulkomaantoimintojen kehitysjohtajana 2006-2010 ja sitä ennen Stockmann Oyj:n tavarataloryhmän ulkomaantoimintojen johtajana, Moskovan aluejohtajana ja aluepäällikkönä. Kuutsa toimii nykyisin Posti Groupin hallituksessa, jonka jäsenyydestä hän samalla luopuu.

Posti Groupin toimitusjohtaja Heikki Malisen mukaan tehtävään haettiin vahvaa asiantuntemusta ja käytännön kokemusta kaupan alasta ja liiketoiminnan johtamisesta Venäjällä. Kuutsa on toiminut Venäjän kauppaan liittyvissä johtotehtävissä jo vuodesta 1991 alkaen.

- Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme Jussin kehittämään Itella Venäjää. Jussilla on erittäin laaja ja pitkäaikainen liiketoimintakokemus Venäjältä. Itella Venäjä pysyy tärkeänä painopistealueena Posti Groupin päivitetyssä strategiassa, korostaa Malinen.

Tehtävä tuli avoimeksi, kun Itella Venäjän johtaja Nikolay Voinov jättää yhtiön siirtyäkseen uusiin tehtäviin konsernin ulkopuolelle. Yhtiön väliaikaisena johtajana 31.12.2016 saakka toimii Itella Venäjän talousjohtaja Martin Nilsson.

- Posti on tuttu talo ja uusi tehtävä on erittäin mielenkiintoinen. Itella Venäjällä on paljon mahdollisuuksia. Se on laajentumassa sopimuslogistiikasta verkkokaupan pakettijakeluun ja korkean osaamisen palveluihin, kuten lääkelogistiikkaan. Kun pahin kurimus Venäjän taloudessa näyttäisi olevan jo takana ja verkkokaupan kuluttajamarkkina kasvaa noin 20 % vauhtia, niin suhtaudun luottavaisesti tulevaisuuteen, sanoo Kuutsa.

Kuutsa raportoi tehtävässään toimitusjohtaja Heikki Maliselle.

Itella Venäjä on osa Posti Groupia ja yhtiö on toiminut Venäjällä kymmenen vuoden ajan. Yhtiön toiminta-alue kattaa koko Venäjän Pietarista Vladivostokiin. Itella Venäjällä on toimipisteet Moskovassa, Pietarissa, Samarassa, Donin Rostovissa, Novorossijskissa Novosibirskissa, Ekaterinburgissa ja Vladivostokissa.