Joulupostit ovat perillä

23.12.2016

 

Postia on jaettu viime viikkoina sujuvasti ja varmasti. Joulupostin jakelu on saatu päätökseen, ja 99,9 % lähetyksistä on perillä vastaanottajilla tähän iltaan mennessä. Joulupostin jakelu on sujunut tänä jouluna yhtä laadukkaasti kuin kahtena edellisenä vuotena.

Joulunaluspäivinä lähetettyjä paketteja jaetaan vielä jouluaattona Postin pakettiautomaateista noudettavaksi pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella.

Posti on varautunut joulusesonkiin huolellisesti viime juhannuksesta alkaen. Postia ja paketteja on lajitellut, kuljettanut ja jakanut yhteensä noin 17 000 postilaista ja yli 3 200 jouluapulaista.

Joulunalusviikoilla liikenteessä lähes 90 miljoonaa lähetystä

Kaiken kaikkiaan postilaiset ovat kuljettaneet kahden viikon aikana noin 90 miljoonaa lähetystä, joista noin kaksi miljoonaa on ollut paketteja. Paketteja on ollut tänä jouluna liikenteessä ennätysmäärä muun muassa kasvaneen verkkokaupan ansiosta. Lahjapaketteja on kuljetettu ympäri Suomen sadoilla rekoilla.

Tänä jouluna myös Postin pakettiautomaattien käyttö on ollut aiempaa vilkkaampaa. Pakettiautomaatteja on Suomessa yhteensä 480, ja niiden kautta on kulkenut 35 prosenttia enemmän paketteja kuin viime jouluna. Pakettiautomaatteihin jaetaan lähetyksiä vielä jouluaattonakin pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella. Saapuneesta paketista ilmoitetaan tekstiviestillä, minkä jälkeen paketti on noudettavissa.

Paketteja voi hakea aattona myös avoinna olevien kauppojen ja kioskien posteista. Postin omat myymälät palvelevat 23.12. klo 20 saakka, mutta aattona ne ovat kiinni.

Postia jaetaan aatonaaton iltaan asti

Postia jaetaan vielä aatonaattona iltaan asti, jotta kaikki joulupostit saadaan aatoksi vastaanottajille. Jos lähetyksissä on oikeat osoitteet ja ne on lähetetty ajoissa, ne saadaan sujuvasti perille. Jos lähetyksessä on väärä tai vanhentunut osoite, se selvitetään ja lähetys jatkaa matkaansa tammikuun aikana.

- Joulu on postilaisille kunnia-asia. Tämä on näkynyt tänäkin vuonna, kun lähes kaksikymmentätuhatta henkeä on puhaltanut yhteen hiileen joulun varmistamiseksi, sanoo Postin jakelusta vastaava johtaja Juhani Vuola.

Me kaikki postilaiset haluamme kiittää asiakkaitamme luottamuksesta ja toivottaa onnellista joulua!