Itella Venäjä osti MaxiPostin

29.03.2016

Itella Venäjä on ostanut venäläisen kuriiriyhtiö MaxiPostin. MaxiPost on perustettu vuonna 2000, ja se tarjoaa kuriiripalveluja sekä pienille että suurille yrityksille. Sen päämarkkina-alueita ovat Moskova ja Pietari sekä näiden lähialueet. Yhtiö toimittaa lähetyksiä yli 290 kaupungissa ympäri Venäjää.

MaxiPost on erikoistunut pakettien toimittamiseen verkkokauppatoimijoille. Yhtiö toimitti vuonna 2015 yhteensä yli miljoona lähetystä. MaxiPostin asiakkaina on monia muoti- ja kosmetiikka-alan yrityksiä, kuten esimerkiksi aGROUPON, Mascotte, Zenden ja Dekatlon.

- Yrityskauppa täydentää Itella Venäjän palvelutarjontaa. Vahvistamme MaxiPostin avulla strategiamme mukaisesti osaamistamme verkkokauppa- ja pakettipalveluissa, sanoo Itella Venäjän johtaja Nikolai Voinov. Verkkokauppa kasvaa Venäjällä talouden heikosta tilanteesta huolimatta. Venäjä on kymmenen suurimman verkkokauppamarkkinan joukossa.

Venäjän kotimaiset verkkokauppamarkkinat kasvoivat vuosien 2014-2015 aikana 16 prosenttia, eli 560 miljardista  650 miljardiin ruplaan. Verkkokaupan asiakkaille toimitettiin noin 160 miljoonaa pakettia vuonna 2015, mikä on 10 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Osapuolet eivät julkista kauppasummaa. Yrityskauppa ei vaikuta MaxiPostin tämänhetkisiin asiakassopimuksiin eikä henkilöstöön. MaxiPost työllistää noin 250 työntekijää.

Lisätietoja MaxiPostista