Ilkivallan vuoksi suljetut kaksi Postin kirjelaatikkoa käytössä jälleen Helsingin Vuosaaressa

01.11.2016

Helsingin Vuosaaren metroaseman ja kauppakeskus Kolumbuksen kirjelaatikot olivat huputettuina ja toistaiseksi pois käytöstä toistuvan ilkivallan takia. Poliisitutkinnan ja puhdistustoimenpiteiden jälkeen kirjelaatikot on saatu jälleen normaaliin käyttöön.

Kirjelaatikoihin jätetyt lähetykset eivät olleet vaarassa joutua vääriin käsiin, mutta osa niistä on vaurioitunut. Ne ovat joutuneet kosketuksiin kirjelaatikkoon laitetun ulosteen kanssa.

Posti joutuu tuhoamaan vaurioituneet lähetykset. Epähygieenisiä lähetyksiä ei voida kuljettaa eikä jakaa vastaanottajille tai palauttaa lähettäjille. Ilkivallan kohteeksi joutuneet kirjelaatikot on puhdistettu perusteellisesti ennen uutta käyttöönottoa.

Posti tiedottaa kyseiseen kirjelaatikkoon lähetyksiä jättäneitä ja/tai postinsaajia henkilökohtaisesti tuhottujen ja vaurioituneiden lähetysten osalta.

Vahingoittumattomat lähetykset toimitetaan vastaanottajille normaaliin tapaan.

- Olemme erittäin pahoillamme asiakkaidemme puolesta. Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä poliisin kanssa. Tutkinnallisista syistä me emme ole voineet aiemmin kertoa syytä kirjelaatikkojen huputtamiseen. Tällä hetkellä ilkivallan tekijä on viranomaisten hallussa, sanoo turvallisuuspäällikkö Heikki Horn Postista.

Posti muistuttaa, että Postin kirjelaatikolle tehty ilkivalta on vakava rikos. Siinä häiritään tietoliikennettä ja rikotaan viestintäsalaisuutta. Posti tekee jokaisesta tapauksesta rikosilmoituksen. Rikoksen tekijä on vastuussa sekä lähetyksille että kirjelaatikoille aiheuttamistaan vahingoista.

- Me teemme kaikkemme, jotta asiakkaidemme lähetykset saadaan perille turvallisesti, vahingoittumattomina ja ajallaan. Lisääntyneen ja toistuvan ilkivallan vuoksi joudumme harkitsemaan jatkossa uusia keinoja ilkivallan estämiseksi. Osa kirjelaatikoista siirretään sisätiloihin, Heikki Horn kertoo.

Viestinnän yhteystiedot medialle