Ensimmäisenä maailmassa: 100-vuotiaalle maalle ennätysmittainen onnittelu

27.12.2016

Posti on mukana Suomi 100 -hankkeessa, jolla juhlistetaan 100-vuotiasta Suomea vuonna 2017. Postin tavoitteena on kerätä Suomessa asuvilta, ulkosuomalaisilta ja muilta Suomen ystäviltä ennätysmäärä nimiä yhteiseen juhlavuoden onnitteluun.

Vastaavaa nimien keräystä ja onnittelua 100-vuotiaalle maalle ei ole tiettävästi tehty missään eikä koskaan aikaisemmin. Onnittelukirja 100-vuotiaalle Suomelle sekä siihen liittyvä digitaalinen tiedosto luovutetaan tasavallan presidentille ennen itsenäisyyspäivää 2017.

Postin arki on osa Suomen juhlaa - Posti kulkee eri puolella Suomea ja tapaa arjen työssään kansalaisia. Onnittelu matkaa Postin kyydissä halki Suomen pohjoisesta etelään, pysähtyen eri paikkakunnilla allekirjoitettavaksi. Nimenkirjoituksen voi tehdä posteissa, eri puolilla Suomea järjestettävissä tapahtumissa sekä nimien keräykseen tarkoitetulla Postin nettisivulla www.posti.fi/suomi100 jo tästä päivästä alkaen.

Nimien keräys paikan päällä aloitetaan Lapista 9. tammikuuta 2017

Nimien keräys paikan päällä aloitetaan maanantaina 9. tammikuuta Lapista ja ensimmäisenä Nuorgamista, josta edetään eri paikkakuntien kautta kohti etelää. Onnitteluun voi käydä kirjoittamassa nimensä Nuorgamin postissa 9. - 10.1. Sieltä matka jatkuu kohti Utsjokea. Reitistä ja onnittelun etenemisestä kerrotaan tarkemmin tammikuun ensimmäisellä viikolla.

Onnittelun etenemistä seurataan monella eri tavalla www.posti.fi/suomi100 -sivustolla.

Nimenkirjoituksen yhteydessä voi halutessaan kirjoittaa Suomelle myös lyhyen onnitteluviestin. Sivulta www.posti.fi/suomi100 löytyvät tarkemmat ohjeet nimen ja onnitteluviestin kirjoittamiseen.

Aivan uutta tekniikka myös juhlavuoden postimerkissä

Posti julkaisee myös ensimmäistä kertaa maailmassa postimerkin, jossa postimerkki koostuu mosaiikkimaisesti kasvokuvista. Kuvansa syksyllä lähettäneet kansalaiset pääsevät mukaan historialliseen merkkiin. Kuvakollaasi on aseteltu Suomen kartan muotoon ja osa kuvista rajautuu postimerkkien sisälle, osa taustalle. Postimerkki julkaistaan toukokuussa 2017.

Lisätietoja juhlavuoden postimerkistä

Posti on ollut tärkeä osa yhteiskuntaamme jo kohta 400 vuotta, ja haluaa olla sitä myös jatkossa. Palvelemme Suomessa henkilöasiakkaita ja yrityksiä, pidämme huolta kaupankäynnin ja arjen sujuvuudesta.