Edulliset verkkokaupan ostopäivät tulossa - Black Friday avaa joulukaupan

22.11.2016

Ostosten tekeminen verkkokaupassa kiinnostaa suomalaisia. Suomalaisittain amerikkalaisten kuumimmat ostospäivät Black Friday ja Cyber Monday ovat tänä vuonna 25.11. ja sen jälkeisenä maanantaina. Ostoryntäykseen on muutama syy: edulliset tarjoukset tuotteissa ja palveluissa, veronpalautukset ja joululahjoiksi ajatellut ostokset ehtivät perille myös kauemmas lahjansaajille.

Saara Pietilä Postin pakettipalveluista toteaa, että verkkokauppiaat kampanjoivat yhä enenevässä määrin Black Fridayn osalta.

- Ennusteidemme mukaisesti odotamme suomalaisten verkkokaupasta ostamisen kasvua Black Fridaynä. Suomalaiset hyödyntävät enenevässä määrin ostospäivän mahdollisuuksia hankkia joko itselleen tai läheisilleen tarpeelliset tuotteet edullisesti. Lisäksi hankitaan etupainotteisesti myös joululahjoja.

Suomen uusin elektroniikkajätti Power on valmistautunut megaostospäiviin jo hyvissä ajoi. Kategoriajohtaja Juha-Mikko Saviluoto Powerista kertoo, että heillä kauppa moninkertaistui viime vuonna ja perjantain ostoryntäykseen on varauduttu niin myymälöissä kuin verkkokaupassa.

- Powerilla on samat hinnat ja tuotteet tarjolla niin verkkokaupassa kuin myymälöissä. Olemme aloittaneet jo lähtölaskennan perjantaihin. Tällä viikolla jokaiselle arkipäivälle on kovat päivätarjoukset ja perjantaina odotamme myynnin räjähdystä. Perjantain isot tarjoukset julkaistaan nyt torstaina kello 17, asiakkaat ovat tosin kyselleet jo parin viikon ajan, mitä tarjouksia on tulossa.

Saviluoto toteaa, että superedullisia tuotteita on myynnissä vain perjantaina 25.11. kello 00:01 - 23:59.

- Itse olen ostanut joka vuosi edullisesti erilaisia tuotteita ja palveluja. Silloin kun on mahdollista saada tarvitsemat tavarat edullisesti, niin ehdottomasti tilaisuus kannattaa hyödyntää.

 

Tietoisuus edullisesta ostospäivästä nousussa

Suomalaisten kuluttajien tietoisuus siitä, mikä Black Friday on, kasvaa joka vuosi. Kuuma ostospäivä kirvoittaa tarttumaan tarjouksiin sopivasti ennen jouluruuhkia. Tämä on helpotus sekä kuluttajalle että verkkokauppiaille. Kuluttajat maksavat yleisesti verkkokauppaostoksensa joko laskulla tai luottokortilla. Veronpalautukset maksetaan sopivasti tileille 29.11.

Verkkokauppias puolestaan saa loppuvuodelle kaksi sesonkia: Black Fridayn ja joulusesongin. Pietilän mukaan verkkokauppiaat ovat huomanneet, että kuluttajien halu ostaa edullisesti tarvitsemiaan tuotteita näinä isoina ostospäivinä, kannattaa hyödyntää omassa liiketoiminnassa ja kampanjoinnissa. Kotimaisten verkkokauppiaiden lisäksi ulkomaiset verkkokauppiaat tunnistavat suomalaisten innostuksen edullisiin ostospäiviin marraskuussa.

Postissa pakettitulvasta noin 70 % kulkee Postin Vantaalla sijaitsevan logistiikkakeskuksen kautta. Pakettien lajittelussa käytetään uutta teknologiaa, jotta koneellisesti voidaan käsitellä myös muita kuin vakiomuotoisia paketteja. Suuri osa verkkokauppaostoksista tilataan noudettaviksi Postin pakettiautomaateista. Postilla on 480 pakettiautomaattia eri puolella Suomea sekä yli 900 Postin muuta palvelupistettä. Paketinohjauspalvelun avulla henkilöt voivat itse määritellä paketille halutun noutopaikan. Paketin vastaanottaja voi ennakoida paketin saapumisen ja seurata muutoinkin paketin kulkua kännykästä Posti-mobiilisovelluksella, jonka saa älypuhelimen sovelluskaupasta. Seuranta on mahdollista myös Postin verkkosivujen lähetystenseurantapalvelussa.