Arimo Siren Kangasalta voitti Postin ajotaitomestaruuden – lähtee Suomen edustajaksi kansainväliseen kilpailuun Belgiaan

21.09.2016

Postin parhaat kuljettajat eri puolelta maata kilpailivat ajotaidon Suomen mestaruudesta Tampereella keskiviikkona 21.9. Kilpailu oli karsintakilpailu postialan kansainväliseen Drivers' Challenge -kilpailuun marraskuussa Belgiassa. Tampereen kilpailun voittaja Arimo Siren lähtee matkaan Suomen edustajana, ja pääsee näyttämään taitonsa marraskuussa formula-ajoistakin tutulla Spa-Francorchamps´n moottoriradalla Belgiassa.

Kilpailu koostui kolmesta osiosta: teoriasta, taitoradasta (skill) ja kaupunkiradasta (eco), jonka aikana testattiin teknistä, turvallista ja taloudellista ajamista sekä asiakaspalveluun liittyviä tehtäviä. Kilpailussa oli yhteensä 17 kuljettajaa ja postinjakajaa perusjakelusta sekä varhaisjakelusta.

Skillradalla testattiin ajotaitoa muun muassa ajamalla slalomia keilaradalla, taskuparkkia, peruuttamista pujotellen merkkikeppien välissä ja ecoradalla taloudellista ajotapaa 7 kilometrin kaupunkilenkillä, johon sisältyi myös asiakaspalvelurasteja.

Postin SM-kilpailuun osallistuvien yksi valintakriteeri oli ajotapaindeksi, joka saadaan kaikista Postin jakelu- ja kuljetusajoneuvoista ajotapaseurantalaitteiden avulla. Laitteista saatavan tiedon perusteella tavoitellaan entistä parempaa liikenneturvallisuutta ja samalla myös ympäristö- ja kustannussäästöjä. Laitteet kertovat muun muassa ajoneuvojen nopeuksista, polttoaineen kulutuksesta ja hiilidioksidipäästöjen määristä.

Tulokset, kolme parasta:

1. Arimo Siren, Kangasala
2. Janne Pennanen, Suomussalmi
3. Antero Vaara, Jyväskylä

Kunniamaininnat asiakaspalvelurasteilta:

Rasti 1: Paketin luovuttaminen yritysasiakkaalle Janne Pennanen, Suomussalmi
Rasti 2: Kotipalvelut / ateriakuljetus ja tervehdyskäynti vanhuksen luona Janne Pennanen, Suomussalmi
Rasti 3: Lähilogistiikka / ruokakassin kotiinkuljetus Jarkko Puusaari, Joensuu

Tampereen kilpailussa Postin järjestely-yhteistyökumppanina on Vianor.

Postit jaetaan 100 % hiilineutraalisti

Suomessa kaikki Postin jakamat kirjeet, lehdet, paketit ja suoramainokset ovat automaattisesti 100-prosenttisesti hiilineutraaleja Posti Green -palveluja. Alennamme polttoaineen kulutusta ja hiilidioksidipäästöjä tehokkaalla reittisuunnittelulla, kuljetusten yhdistelyllä sekä ympäristön huomioivalla ajotapakoulutuksella.
Posti vähentää ympäristöohjelmansa kautta aktiivisesti hiilidioksidipäästöjä. Posti nollaa Posti Green -tuotteiden kuljettamisesta ja jakelusta aiheutuneet päästöt osallistumalla kansainvälisiin ilmastoprojekteihin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kun yhden kirjeen kuljettaminen tuottaa 20 grammaa hiilidioksidia, Posti varmistaa sertifioitujen ilmastoprojektien avulla, että toisaalla tuotetaan saman verran vähemmän. Palvelujen hiilidioksidipäästöt lasketaan osana vuotuista ympäristölaskentaa.