Viestintäviraston tutkimus: Tyytyväisyys Postin palveluihin on säilynyt hyvällä tasolla

21.12.2015

Viestintäviraston tuoreen tutkimuksen mukaan Postin kuluttaja-asiakkaiden tyytyväisyys palveluihin on säilynyt hyvällä tasolla. Posti sai tutkimuksessa hyvän arvosanan keskiarvolla 3,94 asteikon ollessa 1 - 5. Tulos on hieman parempi kuin kahtena aiempana vuotena.

Tutkimuksessa käytettiin vastausasteikkoa 1 - 5 (1=erittäin tyytymätön, 5=erittäin tyytyväinen). Posti sai kaikista tutkituista osa-alueista keskiarvon 3,94. Kysymyksiä oli yhteensä yksitoista, joista viidessä Posti sai arvosanaksi yli 4 ja vain yhdessä kysymyksessä hieman alle 3.

Tutkittuja aiheita olivat kirjeiden ja postipaketin kulkunopeus sekä lähetyshinta, matka kodin etäisyydestä postilaatikolle, kirjelaatikolle, postipakettien jättö- tai noutopisteen sekä postiin ja postin esteettömyys sisäänkäynnin tai liikkumisen osalta. Tuloksissa ei ollut mainittavia eroja asuinpaikan suhteen.

- Olemme erittäin iloisia asiakkaidemme antamasta palautteesta. Olemme tehneet viime vuosina paljon uudistuksia, ja tämä palaute vahvistaa suuntamme oikeellisuuden. Me haluamme tarjota asiakkaidemme ja kumppaneidemme kanssa yhdessä kehitettyjä ja laadukkaita palveluja, kiittää Postin palveluverkostosta vastaava johtaja Riku Kuusisto.

Posti on viime vuosien aikana uudistanut asiakkaiden toiveiden pohjalta muun muassa näitä palveluja:

Lisätiedot:

Viestintäviraston tutkimus