Turun kaupunki valitsi kirjastotuotteidensa kuljetuksiin Postin

12.10.2015

Posti hoitaa lokakuusta alkaen Varsinais-Suomen kirjastojen aineistokuljetukset 43 toimipisteen välillä. Kuljetettava tavara on pääasiassa kirjoja mutta mukana on myös muuta kirjastoaineistoa. 

- Postilla on pitkä kokemus vakioaikatauluissa toimitettavien tavaroiden kuljettamisesta ja käsittelystä. Olemme iloisia, että Turun kaupunki valitsi Postin kumppanikseen näissä täsmällisesti ja luotettavasti kuljetettavissa tuotteissa, toteaa tuotepäällikkö Jyri Westerholm Postista. 

Turun kaupunki on hankintojensa osalta sitoutunut käyttämään luonnonvaroja viisaasti ja tehokkaasti sekä kannustamaan kestävään kulutukseen ja tuotantoon. Posti toimii Suomessa 100 % hiilineutraalisti.

- Kirjaston toiminta  perustuu kestävään kehitykseen. Aineisto ei ole kertakäyttöistä, vaan siitä riittää iloa ja hyötyä monille. Tehokkaan logistiikan avulla myös kirjastosta toiseen, yli kuntarajojen, sanoo Ulla-Maija Maunu, Turun kaupunginkirjaston seutupalvelupäällikkö.

Postilla on pitkät perinteet kuntien ja kaupunkien kumppanina. Posti toteuttaa esimerkiksi ateriakuljetuksia tällä hetkellä noin 100 paikkakunnalla. Viemme vuodessa 2 miljoonaa ateriaa koteihin ja päivittäin 500 000 ateriaa päiväkoteihin, kouluihin, palvelutaloihin ja muihin kuntien toimipisteisiin.