Postissa miljoonan paketin viikot

16.12.2015

– 5 vinkkiä joulupakettien lähettämiseen

Postin kautta kulkee aiempaa enemmän paketteja. Koko vuoden osalta verkkokaupan kasvu on tuonut tähän mennessä Postin verkkoon noin 2 % enemmän kuljetettavaa kuin viime vuonna. Verkkokaupan kasvun lisäksi kuluttajien toisilleen lähettämien pakettien määrä on kasvussa. Nyt joulusesongin huippuviikkona saatetaan päästä yhteensä yli miljoonan paketin viikkomäärään.

- Aina auki olevat verkkokaupat ovat vakiinnuttaneet paikkansa suomalaisten ostostapana. Muutamia kotimaisia verkkokauppoja on pakettimäärissä mukavassa kasvussa. Näitä ovat muun muassa kotimainen kosmetiikka, lemmikeille tarkoitetut tarvikkeet ja valokuva-alan tuotteet, kertoo Postin pakettipalveluista vastaava johtaja Juha Tiittanen.

Pakettiautomaatit ovat kasvattaneet suosiotaan

Postin pakettiautomaattien käyttö on tänä jouluna yhä vilkkaampaa, pakettiautomaattien kautta kulkee 30 % enemmän paketteja edelliseen jouluun verrattuna. Uusia pakettiautomaatteja on asennettu vuoden aikana 23 ja yhteensä niitä on eri puolilla Suomea 482. Postin erilaisia palvelupisteitä on yhteensä 1400.

 Jo 2 600 verkkokauppaa tarjoaa toimituksia pakettiautomaatteihin eli asiakas voi valita pakettiautomaatin suoraan verkkokaupassa noutopaikaksi. Lisäksi Postin Oma noutopiste -palvelulla asiakas voi ohjata muitakin lähetyksiään itselle sopivimpaan pakettiautomaattiin tai postiin. Pakettiautomaatista voi myös lähettää paketin helposti.

5 vinkkiä joulupakettien lähettämiseen ja vastaanottamiseen

1. Paketti ehtii vielä jouluksi perille kotimaassa, kun lähetät sen viimeistään perjantaina 18.12.

2. Hyödynnä joulunajan pidennetyt aukioloajat ja vältä ruuhkahuiput. 

3. Pakkaa paketti huolellisesti ja huomioi lähettämiseen liittyvät rajoitteet. 

4. Seuraa paketin kulkua, saat uutuutena paketin arvioidun saapumisajan. 

5. Jos Joulupukin apulainen teki väärän valinnan verkkokaupassa, palauta helposti. 

Lisää tietoa pakettien lähettämiseen liittyen on Postin nettisivuilla.

Joulutervehdyksiä ykkösluokan joulupostimerkillä voi lähettää vielä maanantaina 21.12. ennen kirjelaatikoiden tyhjennysaikaa.

www.posti.fi/joulu