Postipalveluja uusiin palvelupisteisiin Espoossa, Vantaalla ja Tammisaaressa

02.07.2015

– Keskon ja R-kioskin hoitamat Postin palvelupisteet palvelevat asiakkaita aamusta iltaan ja myös viikonloppuisin

Posti uudistaa palvelupisteverkostoaan ja siirtää postipalvelut osasta Postin omista myymälöistä kumppaniyritysten palvelupisteisiin. Samalla Posti lisää palvelupisteiden kokonaismäärää perustamalla uusia noutopisteitä, joista saa yleisimmin käytetyt postipalvelut. Uudistuksella parannetaan palvelujen saatavuutta ja mahdollistetaan pidemmät aukioloajat.

Espoossa, Vantaalla ja Tammisaaressa postipalveluita siirtyy syyskauden aikana Keskon ja R-kioskin myymälöihin. Lisäksi Espooseen avataan kaksi uutta noutopistettä. Kesko ja R-kioski ovat molemmat kokeneita postipalvelujen tarjoajia, joilla on entuudestaan postipalveluja useissa toimipaikoissa.  

Alueiden asukkaita tiedotetaan siirroista vielä lähempänä muutoksia kotiin lähetettävällä kirjeellä. Postin omat myymälät tarjoavat postipalvelut normaalisti siirtoihin asti.  

Joustavaa asiointia asiakkaiden tarpeisiin

Posti toteuttaa muutokset etsimällä palveluvaihtoehtoja, jotka sopivat mahdollisimman hyvin asiakkaiden muuhun arkiasiointiin, esimerkiksi ruokaostosten yhteydessä. Paikkakunnilla tarjotaan muutosten myötä samat postipalvelut kuin aiemmin mahdollisimman pitkin aukioloajoin ja hyvillä sijainneilla.

Postin verkostoon kuuluu noin 1 400 palvelupistettä. Posti lisää palvelupisteiden kokonaismäärää lähivuosina sadalla uudella palvelupisteellä. Posteista 90 %, eli lähes 800, toimii jo kumppaniyrityksissä. Palvelupisteverkoston kehittämisellä vastataan asiakkaiden muuttuneisiin asiointitottumuksiin ja verkkokaupan kasvuun helpottamalla pakettien noutoa postien laajoilla aukioloajoilla ja erilaisilla palveluvaihtoehdoilla, kuten pakettiautomaateilla ja noutopisteillä.

Postin pakettiautomaatista voi lähettää ja vastaanottaa kotimaan paketteja sekä paketteja Suomen ja Viron välillä. Noutopisteistä voi noutaa saapuvat kirjeet ja paketit, lähettää valmiiksi maksettuja paketteja kotimaahan, lähettää valmiiksi maksettuja kirjeitä sekä ostaa pakkaustuotteita ja postimerkkejä. 

Kaikkien postien sijainnit ja aukioloajat löytyvät osoitteesta posti.fi/postit.

 

Lisätietoja medialle:

Postin MediaDesk, puh. 020 452 3366 (arkisin klo 9-16.30)  

Tiedote palvelupistemuutoksesta 16.6.2015