Postinjakelussa paikoitellen viivettä

05.10.2015

Postin lajittelu- ja jakelutyön järjestelyt voivat aiheuttaa paikoitellen ajoittaista viivettä postinjakelussa. Postin tavoitteena on, että mahdolliset häiriöt eivät kohdistu samoille aluille useampia kertoja ja jakelun mahdollinen viive on enintään vuorokauden mittainen.

Syys-lokakuun aikana jakelun viiveet ovat koskettaneet keskimäärin alle 2 prosenttia kaikista postinsaajista. Postinkulkua ovat hidastaneet myös konerikot, sähkökatkot ja 18.9. järjestetty työntekijäjärjestöjen mielenilmaus.

Postin tavoitteena on pitää myös uusien järjestelyjen aikana palvelun laatu hyvällä tasolla, ja samalla varmistaa toiminnan tehokkuuden vaatimukset. Postinjakelun järjestelyjä tehdään, jotta postinkäsittelyyn liittyvää kustannuskehitystä voitaisiin hillitä. Mitä vähemmän jaettavaa postia on, sitä suuremmaksi nousevat yksittäisen lähetyksen käsittelyyn liittyvät kustannukset. Järjestelyillä ei ole vaikutusta Postin vakituisen, postityötä tekevän henkilöstön työsuhteisiin.

- Pahoittelen asiakkaillemme postinkulun viivettä. Postia odotetaan ja jos vaikka aikakauslehti ei tule tuttuna päivänä, se harmittaa. Teemme kuitenkin kaikkemme, jotta mahdollinen postinjakelun myöhästyminen ei aiheuttaisi asiakkaillemme haittaa ja harmia, Postin Ohjauskeskuksen johtaja Jarmo Ainasoja lupaa.

Ajoittaisista ja alueellisista häiriöistä tiedotetaan asiakkaille Postin verkkosivuilla.