Postinjakelussa ajoittaisia ja alueellisia häiriöitä – eivät koske koko maata

11.09.2015

Postimäärien voimakas väheneminen vaatii Postilta lajittelu- ja jakelutyön uusiutumista. Postinjakelun järjestelyt voivat aiheuttaa ajoittaisia ja alueellisia häiriöitä syys-lokakuun aikana. Jakelun viivettä ovat aiheuttaneet myös konerikot ja sähkökatkokset. Valtakunnallisesti tarkasteltuna häiriöt ovat tämän viikon aikana koskettaneet keskimäärin alle 0,7 prosenttia kaikista postinsaajista.

Postin tavoitteena on hillitä postinkäsittelyyn liittyvää kustannuskehitystä. Mitä vähemmän jaettavaa postia on, sitä suuremmaksi nousevat yksittäisen lähetyksen käsittelyyn liittyvät kustannukset.

Laatu hyvällä tasolla myös uusien postinjakelun järjestelyjen aikana

Postin tavoitteena on pitää myös uusien järjestelyjen aikana palvelun laatu hyvällä tasolla, ja samalla varmistaa toiminnan tehokkuuden vaatimukset. Järjestelyillä ei ole vaikutusta Postin vakituisen, postityötä tekevän henkilöstön työsuhteisiin.

- Henkilöstömme on erittäin ammattitaitoista ja työhönsä sitoutunutta. Ketterää ja palvelujen kysyntään tehokkaasti vastaavaa toimintaa valitettavasti hankaloittaa jäykkä työehtosopimuksessa määritelty työvuorosuunnittelu. Työvuorot ja resurssit lyödään lukkoon jopa kuusi viikkoa ennakkoon, mikä ei mahdollista riittävää joustoa myöskään äkillisissä sairaustapauksissa. Hyödynnämme kuitenkin kaikki muut käytössämme olevat keinot, Postin Ohjauskeskuksen johtaja Jarmo Ainasoja sanoo.

Asiakkaille kerrotaan mahdollisista häiriöistä Postin verkkosivuilla

Uusien järjestelyjen käyttöönoton aikana postinjakelussa saattaa ilmetä ajoittaisia ja alueellisia häiriöitä, joista tiedotetaan asiakkaille Postin verkkosivuilla. Postin tavoitteena on, että mahdolliset häiriöt eivät kohdistu samoille aluille useampia kertoja ja jakelun mahdollinen viive on enintään vuorokauden mittainen.

- Olen pahoillani asiakkaillemme aiheutuneesta harmista. Ymmärrän hyvin, että postia odotetaan ja jos esimerkiksi aikakauslehti ei tule tuttuna päivänä, se harmittaa. Teemme kuitenkin kaikkemme, että tilanne normalisoituu mahdollisimman pian, Jarmo Ainasoja lupaa.