Postin uusi logistiikkakeskus Liedossa tehostaa verkkokauppaa

20.10.2015

Turun lähellä Liedossa avattu Postin uusi logistiikkakeskus on verkkokaupan HUB eli keskusterminaali. Sen kautta kulkee merkittävä määrä Turun talousalueen satamien kautta Suomeen tulevia verkkokaupan lähetyksiä ja Suomesta ulos lähtevää tavaraa. Postin teknologiainvestoinnit ja uudistetut palvelut vastaavat kasvavan verkkokaupan tarpeisiin. Kauppias saa lisää myyntipäiviä ja kuluttaja paketin perille jopa saman päivän aikana. 

- Postissa on tehty määrätietoista työtä pakettien käsittelyyn liittyvän prosessin osalta. Vantaan logistiikkakeskuksemme, jossa on robottiavusteinen hybridivarasto ja Liedon logistiikkakeskus uusimmalla lajitteluteknologialla varustettuna ovat yhdessä Postin vastaus paketti- ja verkkokauppa-asiakkaidemme toiveisiin, kertoo Postin tuotannosta vastaava johtaja Yrjö Eskola.

Perinteisen postin määrä vähenee voimakkaasti, arvioiden mukaan määrä puolittuu seuraavan viiden vuoden aikana. Pakettien määrä sen sijaan lisääntyy verkkokaupan myötä 4 - 5 % vuositasolla.

Lisää myyntipäiviä kaupalle ja ostokset kotiin jopa saman päivän aikana

Lähettäjäasiakkaat saavat Postin uudistuneen palvelun myötä tuotteilleen nopeamman käsittelyprosessin ja tilaaja tavaran nopeammin käyttöönsä.

Postilla on omassa kokoluokassaan yksi Euroopan uudenaikaisimpia lajittelu- ja palvelukokonaisuusratkaisuja niin teknologian kuin palvelujen integroinninkin osalta. Kuljetukset on liitetty palvelukokonaisuuteen, mikä mahdollistaa asiakkaalle nopeammat kuljetukset. 

- Käytännössä tämä tarkoittaa kaupalle jopa 2 - 3 lisämyyntipäivää, ja erityisesti näin joulusesongin lähestyessä lisäaika on suomalaiselle kaupalle erittäin tärkeää. Kuluttajat taas voivat saada verkkokauppatilauksen kotiin jopa saman päivän aikana, Yrjö Eskola sanoo.

Postin pilvipalvelu GLUE avaa verkkokaupalle kasvun edellytykset

Lajitteluteknologian lisäksi Postilla on tarjolla verkkokaupan toimitusketjuratkaisujen moottoriksi uusi pilvipalvelu GLUE. Sen avulla pystytään kytkemään asiakkaat, verkkokauppiaat ja tavarantoimittajat yhteen verkostoon. Palvelu pureutuu yhteen verkkokaupan suurimmista haasteista eli kuinka saada mahdollisimman laaja tavaravalikoima tarjolle kuluttajalle.

GLUE välittää asiakkaan tilauksen verkkokaupasta pilvipalveluun, josta toimitus voidaan ohjata asiakkaalle suoraan tavarantoimittajan varastosta, verkkokauppiaan omasta varastosta tai Postin varastosta tai monikanavakauppiaan omista kivijalkamyymälöistä.

- GLUEn avulla tuodaan kauppiaalle laaja valikoima ilman, että rasitetaan kauppiaan käyttöpääomaa. Tavarantoimittajille luomme mahdollisuuden tuoda koko tuotevalikoimansa myyntiin useaan verkkokauppaan. GLUE toimii verkkokaupan kasvun moottorina, verkkokaupan kehityksestä vastaava johtaja Jaakko Kaidesoja Postista kertoo.

Lue lisää Postin verkkokaupan ratkaisuista!

FAKTAA