Postin pääkonttori on mukana Earth Hour -kampanjassa

25.03.2015

Posti osallistuu jälleen Maailman Luonnonsäätiön Earth Hour -kampanjaan. Helsingin Pohjois-Pasilassa sijaitsevassa pääkonttorissa sammutetaan valot 28.3. klo 20.30-21.30.
 
Posti on kuudetta kertaa mukana WWF:n maailmanlaajuisessa ilmastokampanjassa. Viime vuonna Postin pääkonttorille myönnettiin Green Office -merkki, joka osaltaan kannustaa postilaisia huomioimaan ympäristön arkisissa valinnoissa. Henkilöstön ympäristötietoisuutta edistetään myös koulutusten ja perehdytyksen kautta osana ISO 14 001 -johtamisjärjestelmää.
 
Postin ympäristöohjelman tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä Suomessa 30 % vuoteen 2020 mennessä, suhteutettuna liikevaihtoon (vertailuvuosi 2007). Vuodesta 2007 vuoteen 2014 hiilidioksidipäästöt  suhteessa liikevaihtoon ovat vähentyneet 17 %.
 
Posti on myös mukana tavaraliikenteen energiatehokkuussopimuksessa sitoutuen parantamaan kuljetustensa energiatehokkuutta 20 % vuoteen 2016 mennessä (vertailuvuosi 2008).
 
Vuoden 2014 aikana asennetut ajotapaseurantalaitteet auttavat vähentämään polttoaineen kulutusta. Postissa on myös testattu ja käyttöönotettu vaihtoehtoisia ajoneuvoja, kuten sähkö-, biokaasu- ja biodieselautoja. Suomen suurimpana kuljetus- ja jakeluyrityksenä Postilla on merkittävä rooli ympäristöystävällisen ja energiatehokkaan kuljetustoiminnan kehittäjänä.
 
Kaikki Postin jakamat kirjeet, lehdet, paketit ja suoramainokset ovat automaattisesti 100-prosenttisesti hiilineutraaleja Posti Green -palveluja. Posti Green tulee kattamaan myös varasto- ja rahtitoiminnan vuoden 2015 aikana.

Postin ympäristö- ja yritysvastuun tavoitteiden toteutumisesta vuonna 2014 voi käydä lukemassa tuoreesta yritysvastuuraportista.

Tänä vuonna Earth Hourin teema Suomessa on maailman suurin kynttiläillallinen.
Ruoka muodostaa noin 20 prosenttia ihmisen aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä – saman verran kuin liikenne.

www.earthhour.fi