Postialan sopu varmistaa, että joulupostit ehtivät ajoissa perille

30.11.2015

– Suositellut viimeiset lähetysajat pitävät paikkansa

Joulupostille suositellut viimeiset lähetysajat pitävät paikkansa, sillä postialan TES-neuvotteluissa päästiin sopimukseen ja postinkulkua paikallisesti viivästyttäneet PAU:n lakot päättyvät. Joulukorttien punaiset postituskuoret on jaettu koteihin marraskuun puolivälissä, ja niitä saa myös posteista. Joulutervehdysten jakeluun ryhdytään Postissa joulukuun vaihteesta alkaen.

- Postituskuorten joulukortit otetaan Postissa erityiskäsittelyyn, jotta joulutervehdykset pääsevät ajoissa matkaan ja ilahduttamaan saajiaan. Joulutervehdyksiä voi siis hyvin jo postittaa. Joulukortit voi lähettää edullisimmalla 0,80 €:n joulumerkillä 14.12. asti, Postin tuotepäällikkö Johanna Rouhe sanoo.

Ensimmäisen luokan joulumerkillä (1,10 €) viimeinen lähetysaika kotimaan joulutervehdyksille on maanantai 21.12. ennen kirjelaatikoiden tyhjennysaikaa. Myös aidot joulukortit Postin netti- ja mobiilipostikorttisovelluksista (alk. 2,15 €) tulee lähettää viimeistään 21.12. klo 12 mennessä.

Joulupaketeilla tarjoushinta joulukuun ensimmäisen viikon ajan

Joulupakettien lähettämisessä kannattaa hyödyntää Postin viiden euron pakettitarjousta, joka on voimassa 7.12. asti. Kotimaan pakettien suositeltu viimeinen lähetyspäivä on 18.12. Ulkomaan paketit kannattaa lähettää mahdollisimman ajoissa, useisiin Euroopan maihin viimeistään 17.12. Lisätietoa lähetysajoista

Helpoiten paketin saa matkaan Postin pakettiautomaatilta, joita on jo reilut 480 kauppojen yhteydessä ja keskeisten kulkureittien varrella. Noutamista helpottaa paketin kulun seuraaminen. Postin mobiilisovelluksesta saa kännykkään paketin ennakoidun saapumisajan. Pakettien kulkua voi seurata lähetystunnuksella myös Postin verkkosivuilta. Verkkokauppaostoksia ja muita paketteja voi ohjata itselle sopivimpaan noutopaikkaan Postin maksuttomalla paketinohjauspalvelulla.

Posteissa pidennetyt aukioloajat

Joulun alla Posti toimittaa paketteja noudettavaksi posteihin ja pakettiautomaatteihin myös lauantaisin, mikä helpottaa pakettien noutamista. Paketit on sujuvaa noutaa ruuhka-aikojen ulkopuolella, sillä Postin omat myymälät palvelevat joulun alla pidennetyin aukioloajoin ja ovat avoinna myös sunnuntait.

Suurin osa Postin omista myymälöistä on joulun alla auki normaalia pidempään:

7.-23.12 ma-pe klo 20 asti

12.-13.12. la klo 10-16, su klo 12-16

19.-20.12. la klo 10-16, su klo 12-16

Postit kaupoissa ja kioskeissa palvelevat pitkien aukioloaikojensa mukaan myös iltaisin ja viikonloppuisin. Postin verkostoon kuuluu yhteensä yli 1 400 palvelupistettä.

Oman väen lisäksi joulun aikaa vauhdittaa Postin eri toiminnoissa 3 350 joulun kausiapulaista.

Lisätietoa Postin joulusta ja lähetysajoista