Posti kuljettaa hoitotarvikkeita sekä kirjoja tamperelaisten koteihin

09.12.2015

Posti on tehnyt sopimuksen Tampereen kaupungin kanssa lähilogistiikkapalveluiden toimittamisesta.

Lähilogistiikkapalveluja tarjotaan Tampereen kaupungin kotona asuville vanhuspalvelun asiakkaille. Heille toimitetaan muun muassa inkontinenssituotteita ja kirjaston kirjoja. Posti hakee Tampereen kaupungille kustannustehokkuutta esimerkiksi kuljetusprosessin optimoinnilla sekä kuljetettavien tuotteiden yhdistelyllä. Toimituksia on arviolta 10 000 vuodessa.

Postille yhteistyö merkitsee tuttua ja luottamuksellista asiakkaiden kohtaamista sekä postin ja tavaroiden kuljettamista. Posti koetaan luotettavaksi kuljettajaksi. Kun lähetyksiä viedään vanhuksille, niin Postin työasussa oleva tuttu kuljettaja tuntuu turvalliselta. Lähilogistiikkapalvelut edellyttävät täsmällisten ja luotettavien toimitusten lisäksi virheetöntä tavarankäsittelyä.

Tampereen Logistiikka Liikelaitos vastaa Tampereen kaupungin yhteishankinnoista sekä kaupungin yksiköiden tavara- ja palveluhankintojen kilpailuttamisesta. Hankintojen kilpailuttamisella halutaan laskea yksikköhintoja, nostaa tehokkuutta ja tuoda prosessisäästöjä päällekkäisen työn vähentyessä.

- Nyt tehty ratkaisu liittyy useampivuotiseen prosessiin. Kuntalaisille kotiin toimitettavien kunnan palvelujen logistiikka on rakentunut eri aikoina käynnistettyjen yksittäisten palvelujen myötä pirstaleiseksi. Tampereen Logistiikka Liikelaitoksen tavoitteena on sirpaleiden kokoaminen ehjäksi kokonaisuudeksi, jota ohjaamalla tuotetaan entistä paremmat palvelut selkeästi edullisemmin kuin ennen. Työhön tarvitaan luonnollisesti luotettavia yhteistyökumppaneita, joita hankinta- ja logistiikka-ammattilaisina löydämme hankintalain edellyttämin menetelmin, toteaa logistiikkapäällikkö Erkki Harju Tampereen Logistiikka Liikelaitoksesta.

- Kehitämme jatkuvasti kotiin vietäviä logistiikkapalveluita. Meillä on myös riittävät varajakelujärjestelmät ja toimintatavat poikkeusoloissa. Lisäksi ympäristöarvojen huomioiminen oli asiakkaalle tärkeää, toteaa johtaja Eero Tulla Postista.

Postilla on kattavaa kokemusta monipuolisten kotiapupalveluiden tarjoamisesta. Posti toteuttaa ateriakuljetuksia tällä hetkellä noin 100 paikkakunnalla. Viemme vuodessa 2 miljoonaa ateriaa koteihin ja päivittäin 500 000 ateriaa päiväkoteihin, kouluihin, palvelutaloihin ja muihin kuntien toimipisteisiin. Kaikki Postin tarjoamat alueelliset ateriakuljetukset ovat asiakaskohtaisesti räätälöityjä ratkaisuja, jolloin kuljetusajat ja paikat sekä toimintatavat on sovittu asiakkaan tarpeen mukaan. Vuoden 2015 alusta alkaen kaikki Postin palvelut ovat 100 % hiilineutraaleja.